24/09/2019 24/09/2019 Συνήλθε σήμερα το πρωί στην τακτική συνεδρία του το Διοικητικό Σώμα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας, Προεδρεύων του οποίου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 16:52

“Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη”

Διαδώστε:
“Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη”

Συνήλθε σήμερα το πρωί στην τακτική συνεδρία του το Διοικητικό Σώμα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας, Προεδρεύων του οποίου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την οργάνωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών καθιερώθηκε το 1908 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, στη συνεδρίαση συζήτησαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας στην εκπροσώπηση του Χριστιανισμού στη Γαλλία, μια χώρα με πλήρη διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, σε όλα τα επίπεδα, όπου ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους (laïcité) είναι υψίστης σημασίας για τους γάλλους πολίτες.

Το Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας (CECEF) δημιουργήθηκε το 1987 και απαρτίζεται από αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Προτεσταντικής, των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία του Συμβουλίου και πρότεινε την καλύτερη οργάνωση των κοινών δράσεων με βελτιώσεις στην επικοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη και αυτό από την πλευρά μας μπορούμε να το επιτύχουμε όταν παρουσιαζόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως Χριστιανοί, όχι όταν επιτρέπουμε άλλους παράγοντες να μας απομακρύνουν και να μας αποδιοργανώνουν».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε επίσημο γεύμα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων