15/06/2022 17/06/2022 Στο τελευταίο μάθημα “Μαρτυρία, Διακονία, Πολιτική” του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θρησκειολογίας: Φιλοσοφία της Θρησκείας και Ιεραποστολική, οι φοιτητές είχαν τη χαρά να γίνουν κοινωνοί του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, καθώς τους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το έργο, τις δυσκολίες αλλά και τις δημιουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει...
15 Ιουνίου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 1:43

Ομιλία του Μητροπολίτη Σουηδίας στο Μεταπτυχιακό της Θρησκειολογίας

Διαδώστε:
Ομιλία του Μητροπολίτη Σουηδίας στο Μεταπτυχιακό της Θρησκειολογίας

Στο τελευταίο μάθημα “Μαρτυρία, Διακονία, Πολιτική” του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θρησκειολογίας: Φιλοσοφία της Θρησκείας και Ιεραποστολική, οι φοιτητές είχαν τη χαρά να γίνουν κοινωνοί του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, καθώς τους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το έργο, τις δυσκολίες αλλά και τις δημιουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Σεβασμιώτατος κατά τα χρόνια της αρχιερατικής διακονίας του στη Σκανδιναβία, καθώς και για τις οικουμενικές σχέσεις, τον χαρακτήρα αυτής της κοινωνίας, για την έννοια της παράδοσης και την καθημερινότητα.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σουηδίας συνομίλησε με τους φοιτητές για πάρα πολλά ζητήματα κεντρικής σημασίας αναφορικά με την ιεραποστολική μαρτυρία της Εκκλησίας σήμερα.

Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της ιεραποστολής ως προς την αυτοκατανόηση της θεολογίας αλλά και της προσευχής, μιας προσευχής διαφορετικού επιπέδου που συνέχει, εμπνέει και οδηγεί τον ιεραπόστολο.

Ακόμα, οι δύο πλευρές εμβάθυναν σε ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τις Ορθόδοξες Εκκλησίες σήμερα, σε συνάρτηση με ζητήματα μαρτυρίας, διακονίας αλλά και πολιτικής.

Το μάθημα-συνάντηση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και «πηγαδάκια» σε μια ευφρόσυνη ατμόσφαιρα, όπως θα ταίριαζε σε γιορτή λήξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων