30/06/2022 30/06/2022 Mε κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Θεραπείων, κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Όρθρος της εορτής με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος...
30 Ιουνίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 16:34

Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων

Διαδώστε:
Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων

Mε κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Θεραπείων, κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Όρθρος της εορτής με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου καθώς και μελών της αδελφότητος ”Λυδία”.

Το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αποστόλου.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Α. Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γέρων Χαλκηδώνος κ. Εμμανουήλ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Προύσης κ. Ιωακείμ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στον αυλόγυρο του περικαλλούς Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Θεραπείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων