16/05/2020 16/05/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας το λαό ότι την ημέρα της Αποδόσεως του Πάσχα 26ης Μαΐου παρά την επιθυμία τους να γίνει η Αγρυπνία με παρόντες τους πιστούς τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα υποχρεώνουν την Ιερά Μητρόπολη να τελέσει την Αγρυπνία μόνο με νέους σε ηλικία που δεν ανήκουν σε ευπαθείς...
16 Μαΐου, 2020 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2020 - 22:34

Ούτε στην Απόδοση του Πάσχα θα συμμετέχουν όλοι οι πιστοί στην Κορέα

Διαδώστε:
Ούτε στην Απόδοση του Πάσχα θα συμμετέχουν όλοι οι πιστοί στην Κορέα

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας το λαό ότι την ημέρα της Αποδόσεως του Πάσχα 26ης Μαΐου παρά την επιθυμία τους να γίνει η Αγρυπνία με παρόντες τους πιστούς τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα υποχρεώνουν την Ιερά Μητρόπολη να τελέσει την Αγρυπνία μόνο με νέους σε ηλικία που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τηρώντας τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται. 

Δείτε την Εγκύκλιο αναλυτικά:

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές εν Κυρίω,

Χριστός Ανέστη!

Στην ανακοίνωση της 3ης Απριλίου είχαμε σημειώσει πως: «Θεού θέλοντος, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στους ναούς μας την μεγάλη εορτή του Πάσχα την νύχτα της 26ης Μαΐου. Την ημέρα αυτή, σαράντα μέρες μετά το Πάσχα, κατά την Απόδοση της εορτής, σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, τελούμε την ίδια ακριβώς Ακολουθία όπως και την νύχτα της Αναστάσεως και ψάλλουμε για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη».

Δυστυχώς όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις με τα νέα πολλά κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην χώρα μας δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία μας αυτή.

Έτσι, λοιπόν, μετά πολλής λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα θα τελεστεί την Τρίτη 26 Μαΐου από 7:30 έως 9:30 μ.μ., με την συμμετοχή ΜΟΝΟΝ των νέων σε ηλικία πιστών και χωρίς την συμμετοχή των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή θα προσέλθουν με μάσκα, την οποία θα φορούν καθ᾽ όλη την διάρκεια της Αγρυπνίας, θα απολυμάνουν τα χέρια τους πριν από την είσοδό τους στον Ιερό Ναό, θα δεχθούν να εξεταστεί η θερμοκρασία τους, θα σημειώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε ειδικό φυλλάδιο, που θα υπάρχει στον νάρθηκα του Ναού, και θα καθίσουν σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Ελπίζοντας μέχρι την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής να επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη προσέλευση ΟΛΩΝ των πιστών στους Ιερούς Ναούς μας, ευχόμαστε να έχετε υγεία και κάθε παρά του Αναστάντος Κυρίου ενίσχυση και ευλογία.

16 Μαΐου 2020

Εκ της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων