12/05/2021 12/05/2021 Εκ μεταθέσεως πανηγύρισε, την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, η Ενορία των Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek. Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο....
12 Μαΐου, 2021 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 17:17

Πανήγυρη Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Διαδώστε:
Πανήγυρη Ενορίας Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek

Εκ μεταθέσεως πανηγύρισε, την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, η Ενορία των Αγίων Γεωργίου και Αλίνας στο Dilbeek. Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «καλή» απιστία του Θωμά και στην μετέπειτα ομολογία πίστεως προς τον αναστάντα Χριστό και την σημασία τους για την ζωή των πιστών σήμερα προτρέποντας να απομακρύνουμε τα σύννεφα της απιστίας από την ζωή μας και να αφήσουμε το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού να διαποτίζει όλη την ζωή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ενορίας για το έργο το οποίο επιτελούν με την βοήθεια των συνεργατών τους, ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στον όσιο Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 9 Μαΐου, και στο γεγονός ότι ο ίδιος ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνυπέγραψε μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους λοιπούς Συνοδικούς αγίους Αρχιερείς την Πράξη της Αγιοκατατάξεως του αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στις δέλτους των αγίων της Εκκλησίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου, τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια όταν και επισκεπτόταν το Άγιον Όρος μαζί με τον μακαριστό πατέρα του, πατέρα Ιγνάτιο Peckstadt.

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγίου Αμάντου στο Kortrijk

Την ίδια μέρα, Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Αγίου Αμάντου στο Kortrijk υπαίθρια, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο και σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγονται οι θρησκείες στο Βέλγιο, βάση του οποίου υπάρχει η δυνατότητα τέλεσης της Θείας Λειτουργίας υπαίθρια, στον αύλειο χώρο του ναού.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην διατράνωση της πίστης του αποστόλου Θωμά μέσα από την σωτήριο ομολογία του «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» και την χαρά η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο Philippe Mevis για το έργο το οποίο επιτελεί με την βοήθεια των συνεργατών του και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου στους ενορίτες, καθώς και τον πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός ανέστη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων