15/11/2021 15/11/2021 Στην τρίτη κατά σειρά ενορία του Αγίου Νεκταρίου στη Μπενελούξ, που βρίσκεται στο Αϊντχόφεν (ή Εντόβεν) της Ολλανδίας, μετέβη αυτή την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, προκειμένου να τελέσει την Αναίμακτο Ιερουργία και να παρευρεθεί στην ετήσια πανήγυρη του προστάτου και εφόρου της εκκλησιαστικής...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 19:44

Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Αϊντχόφεν Ολλανδίας

Διαδώστε:
Πανήγυρη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Αϊντχόφεν Ολλανδίας

Στην τρίτη κατά σειρά ενορία του Αγίου Νεκταρίου στη Μπενελούξ, που βρίσκεται στο Αϊντχόφεν (ή Εντόβεν) της Ολλανδίας, μετέβη αυτή την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, προκειμένου να τελέσει την Αναίμακτο Ιερουργία και να παρευρεθεί στην ετήσια πανήγυρη του προστάτου και εφόρου της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο, λαμβάνοντας αφορμή τόσο από την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής και την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη όσο και από το πρόσωπο του προ ολίγων ημερών εορτάσαντος Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους συλλειτουργήσαντες κληρικούς, μεταξύ των οποίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Josef Moes και το περί αυτόν εκκλησιαστικό συμβούλιο για το έργο που επιτελείται στην Ενορία, αγκαλιάζοντας τους Ορθόδοξους κάθε προέλευσης και καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας, ευχήθηκε να έχουν τις πρεσβείες και την ευλογία Του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων