20/05/2019 20/05/2019 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Dalmerie λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος την Κυριακή του Παραλύτου, στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Στην απομακρυσμένη και ερημική Ιερά Μονή κατέφθασαν πιστοί της γύρω περιοχής καθώς και προσκυνητές Ρώσοι, Ουκρανοί και Σύριοι από τις κοντινές πόλεις. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε...
20 Μαΐου, 2019 - 10:44

Πανήγυρις Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Dalmerie

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Dalmerie

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Dalmerie λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος την Κυριακή του Παραλύτου, στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.

Στην απομακρυσμένη και ερημική Ιερά Μονή κατέφθασαν πιστοί της γύρω περιοχής καθώς και προσκυνητές Ρώσοι, Ουκρανοί και Σύριοι από τις κοντινές πόλεις.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε την αγάπη της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως προς όλα τα τέκνα της στον κόσμο, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και πεποιθήσεων. “Είμαι χαρούμενος αδελφοί μου που απαγγείλαμε το Πάτερ ημών σε πολλές γλώσσες, εδώ στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπως κάνουμε σχεδόν σε όλες μας τις ενορίες και Ι. Μονές. Η αγαστή μας συνεργασία για το καλό των ενοριών μας, αποτελούν ζωντανή απόδειξη της άδολης αγάπης μας για την Εκκλησία και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Συναχθήκαμε σήμερα σε αυτή την απομακρυσμένη Ι. Μονή να προσευχηθούμε, δίνοντας μαρτυρία ενότητας και ταυτόχρονα αποστροφής του εθνοφυλετισμού, των διακρίσεων και του διχασμού. Πολλοί προσπαθούν σήμερα να μας διαιρέσουν και να διαστρεβλώσουν τον οικουμενικό χαρακτήρα της Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός και ο άκρατος συντηρητισμός. Η Μητέρα Εκκλησία όμως παρέρχεται με καρτερικότητα και προσευχή αυτούς τους πειρασμούς, όπως πράττει εις τους αιώνας, αγκαλιάζοντας πάντα τα έθνη με στοργή και υπευθυνότητα”. Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στο ποίμνιο και ευχαρίστησε την αδελφότητα για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Pierre Kazarian.

Στο τέλος παρετέθη επίσημη τράπεζα προς τον Θεοφιλέστατο και όλο το εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων