04/04/2023 04/04/2023 Την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε η ομώνυμη ιστορική ενορία της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023. Το εσπέρας της 24ης τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με...
04 Απριλίου, 2023 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 13:00

Πανηγύρισε η ιστορική Ενορία της Αμβέρσας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ιστορική Ενορία της Αμβέρσας

Την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε η ομώνυμη ιστορική ενορία της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.

Το εσπέρας της 24ης τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με την συμμετοχή των κληρικών της ενορίας και των Βρυξελλών.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού η ενορία υποδέχτηκε την νέα εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία κόμισε από τον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών ο ιερατικώς προϊστάμενος αυτού Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Τοπαρλάκης. Η εικόνα αποτελεί αφιέρωση των πιστών ενοριτών και δωρητών της ενορίας, θα αποτελεί εφεξής την Εφέστιο εικόνα του Ναού της Παναγίας και θα τοποθετηθεί σε ανάλογο προσκυνητάρι προς ευλογία των πιστών που εισέρχονται στον Ναό.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την δεξίωση, την οποία περέθεσαν οι κυρίες του Φιλανθρωπικού, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, κατά την αρχαία βυζαντινή παράδοση.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε ιερατικό συλλείτουργο και το απόγευμα μνημόσυνο για τους ιδρυτές και διατελέσαντες ιερείς της ενορίας.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Ναόυ κ. Παντελής Λεβάκος και άλλοι φιλοξενούμενοι ιεροψάλτες.

“Οι Ιερείς, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι και Επίτροποι και τα μέλη του Φιλανθρωπικού εύχονται η Παναγία η Ευαγγελίστρια, η έφορος και προστασία της Ενορίας της Αμβέρσης, να σκεπάζει και να ενισχύει τον πιστό λαό του Θεού και να χαρίζει χαράς ευαγγέλια στον κόσμο μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ενορία ευχόμενη Καλή Ανάσταση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων