01/12/2022 01/12/2022 Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 17.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα), θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου. Η τράπεζα αγάπης». Ομιλητές θα είναι ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητος Σταυροδρομίου Νίκος Θ. Κόλμαν και ο Πρόεδρος Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών Σταύρος Θ....
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 16:16

Παρουσίαση του Λευκώματος «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου – Η τράπεζα αγάπης»

Διαδώστε:
Παρουσίαση του Λευκώματος «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου – Η τράπεζα αγάπης»

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 17.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα), θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου. Η τράπεζα αγάπης».

Ομιλητές θα είναι ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητος Σταυροδρομίου Νίκος Θ. Κόλμαν και ο Πρόεδρος Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών Σταύρος Θ. Ανεστίδης ο οποίος είναι και επιμελητής του Λευκώματος.

Το συσσίτιο της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1935 με την πρωτοβουλία του τότε αρχιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας Σταυροδρομίου Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Κωνσταντίνου, καθώς και του ιεροκήρυκα του Ναού της Αγίας Τριάδος διακόνου Πολυεύκτου Φινφίνη και της τότε Εκκλησιαστικής επιτροπής.

Σκοπός του συσσιτίου ήταν η καθημερινή χορήγηση «επαρκούς και ουσιαστικής τροφής» στους άπορους μαθητές των σχολών της κοινότητας Σταυροδρομίου, δηλαδή του Ζωγραφείου, του Ζαππείου, του Σχολείου της Αγίας Τριάδος, του Σχολείου του Αγίου Κωνσταντίνου, του Κεντρικού Παρθεναγωγείου, των σχολείων Νανέ και Αιναλή Τσεσμέ.

Σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή λειτουργία του θεσμού των συσσιτίων αποτελούσαν – και αποτελούν οι εκάστοτε εθελόντριες κοσμήτριες. Οι περισσότερες από αυτές κατάγονταν από επιφανείς οικογένειες της ομογένειας. Είχαν γαλουχηθεί με την σημασία της προσφοράς και της υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπο.

Και σήμερα το συσσίτιο συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα με τον ίδιο ζήλο, υπό την αιγίδα του Αρχιερατικώς Προϊστάμενου της κοινότητας, του Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου και με την φροντίδα των εκλεκτών κοσμητριών του.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Συσσίτιο της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου και συνέφαγε με τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Αγίας Τριάδας και του Δημοτικού του Ζαππείου, στο γεύμα που παρέθεσε ο ίδιος στη μνήμη της μητέρας Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων