23/05/2022 23/05/2022 Συνεχίζοντας τις πασχάλιες ποιμαντορικές του επισκέψεις, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, την Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μπορώς της Σουηδίας. Στο ναό, τους δύο κληρικούς υπεδέχθη ο εφημέριος Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, με τον οποίο...
23 Μαΐου, 2022 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 9:06

Ποιμαντορική περιοδεία Μητροπολίτη Κλεόπα σε Μπορώς και Γιόνσεπινγκ

Διαδώστε:
Ποιμαντορική περιοδεία Μητροπολίτη Κλεόπα σε Μπορώς και Γιόνσεπινγκ

Συνεχίζοντας τις πασχάλιες ποιμαντορικές του επισκέψεις, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, την Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μπορώς της Σουηδίας.

Στο ναό, τους δύο κληρικούς υπεδέχθη ο εφημέριος Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος αντήλλαξαν πασχάλιες ευχές και συνεζήτησαν θέματα αφορώντα την πρόοδο της ενορίας.

Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης και ο π. Αλέξανδρος επισκέφθηκαν την οικία του π. Ιωάννου και της Πρεσβυτέρας Σοφίας Seija Nικολαΐδη, όπου απήλαυσαν την αβραμιαία φιλοξενία της λευϊτικής οικογενείας.

Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος με τον π. Αλέξανδρο μετέβησαν στην πόλη Γιονσέπινγκ, την «Ιερουσαλήμ» της Σουηδίας, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής, για να προστεί της πανηγύρεως της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το Σάββατο, 21 Μαΐου ο Ποιμενάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Σωσιπάτρου Στεφανούδη, στο ναό τον οποίο ευγενώς παραχωρεί η Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας στην ενορία, επί σειρά ετών.

Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Επίσκοπος μίλησε για το έργο των μεγάλων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ευχαρίστησε τον πρώην εφημέριο της ενορίας, Αιδ. Οικονόμο κ. Νικόλαο Ρήγα, για την προσφορά του ως άμισθου εφημερίου στην ως άνω ενορία και ενημέρωσε τους πιστούς ότι ο π. Νικόλαος, ήδη από τις αρχές Ιουλίου του 2021, έχει μετακομίσει στο Κάλμαρ οικογενειακώς, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, και ότι ήδη διωρίσθη βοηθός εφημερίου της Ενορίας του Αποστόλου Κλεόπα Κάλμαρ.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε το νέο εφημέριο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σωσίπατρο Στεφανούδη, και συναντήθηκε με τα μέλη του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας.

Ακολούθησε δεξίωση, την οποία προσέφεραν ευγενώς οι κυρίες της ενορίας.

Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην έδρα της Επαρχίας του, στη Στοκχόλμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων