03/06/2021 03/06/2021 Μέσα σε πνεύμα αναστάσιμης χαράς πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως στη Βενετία και στην ιστορική αίθουσα Συνεδριάσεων (Sala del Capitolo) του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών η πρώτη σύναξη του Ιερού Κλήρου της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου. Στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο...
03 Ιουνίου, 2021 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2021 - 8:59

Πρόθεση να ιδρυθεί Θεολογικό Σεμινάριο στη Μητρόπολη Ιταλίας

Διαδώστε:
Πρόθεση να ιδρυθεί Θεολογικό Σεμινάριο στη Μητρόπολη Ιταλίας

Μέσα σε πνεύμα αναστάσιμης χαράς πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως στη Βενετία και στην ιστορική αίθουσα Συνεδριάσεων (Sala del Capitolo) του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών η πρώτη σύναξη του Ιερού Κλήρου της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου.

Στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε και οριοθέτησε όλες τις παραμέτρους της παρουσίας και διακονίας των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως στην ευαίσθητη αυτή έπαλξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις και απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος εστίασε το ενδιαφέρον του στην εύρρυθμη και κανονική λειτουργία των ενοριών, στην συνεχή επικοινωνία και επαφή μετά των Ενοριτών, όλων των εθνικοτήτων, και των τοπικών εκκλησιαστικών και κρατικών αρχών, στη διοργάνωση λατρευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην αναζήτηση και προσέλκυση νέων ενοριτών και υποψηφίων κληρικών και ανήγγειλε την πρόθεση ιδρύσεως Θεολογικού Σεμιναρίου για τον καταρτισμό των στελεχών της Ι. Μητροπόλεως.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με την διανομή των νέων Αντιμηνσίων και την παράθεση γεύματος προς όλους τους συμμετέχοντας Κληρικούς και τα μέλη των οικογενειών τους, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως και την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Σεβ. Μητροπολιτου με το σύνολο σχεδόν των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων