11/08/2021 11/08/2021 Κλήρος και λαός του Μονάχου υποδέχτηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιο, νέο Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, κατά την πρώτη ποιμαντική επίσκεψή του στη Βαυαρία προ της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε την παραμονή της πανήγυρης του ιστορικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μονάχου (Salvatorkirche) στον εσπερινό και ανήμερα της...
11 Αυγούστου, 2021 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 17:55

Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Επισκόπου Αργυρουπόλεως στη Βαυαρία

Διαδώστε:
Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Επισκόπου Αργυρουπόλεως στη Βαυαρία

Κλήρος και λαός του Μονάχου υποδέχτηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιο, νέο Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, κατά την πρώτη ποιμαντική επίσκεψή του στη Βαυαρία προ της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε την παραμονή της πανήγυρης του ιστορικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μονάχου (Salvatorkirche) στον εσπερινό και ανήμερα της εορτής, 6 Αυγούστου 2021, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με χειροθεσία αναγνώστου, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Πέτρο Κλιτς, Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας και ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τον Αρχιμ. Γεώργιο Σιώμο, ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Μονάχου, τον Πρωτοπρ. Αντώνιο Βήχο, ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου Ντάχαου, τον Πρεσβ. Αλέξανδρο Κατερινόπουλο και τον Διάκονο Νικόλαο Τζώρτζη.

Την Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου και παρέλαβε από τον Αρχιμ. Γεώργιο Σιώμο τα κλειδιά του νέου γραφείου του. Ακολούθησε ιερατική σύναξη με τους μη αδειούχους κληρικούς του Μονάχου. Το απόγευμα της Κυριακής επισκέφθηκε τον ελλογιμότατο καθηγητή και Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου δρ. δρ. Θεόδωρο Νικολάου.

Την Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, συνάντησε τον Σεβασμιώτατο δρ. Σεραφείμ Γιοάντα, Μητροπολίτη στη Γερμανία του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Πηγή: fosfanariou.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων