17/11/2020 17/11/2020 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλεόπα, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: “Κατά τη Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια που πρόκειται να τελεσθούν στο εν λόγω χρονικό διάστημα (24 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου), μπορούν να συμμετέχουν μέχρι έξι (6) πρόσωπα, καθώς στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των οκτώ (8)...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 19:16

ΣΟΥΗΔΙΑ: Μέχρι 8 άτομα στη Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
ΣΟΥΗΔΙΑ: Μέχρι 8 άτομα στη Θεία Λειτουργία

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλεόπα, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: “Κατά τη Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια που πρόκειται να τελεσθούν στο εν λόγω χρονικό διάστημα (24 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου), μπορούν να συμμετέχουν μέχρι έξι (6) πρόσωπα, καθώς στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των οκτώ (8) ατόμων συμπεριλαμβάνονται ο εφημέριος και ο βοηθός του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αγαπητοί μου,

Σπεύδω να σας πληροφορήσω ότι μόλις χθες ελήφθη απόφαση από τη Σουηδική Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την οποία, από τις 24 Νοεμβρίου και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός σε χώρους συνάθροισης τα οκτώ (8) άτομα, μέτρο το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει και τους ναούς.

Κατά τη Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια που πρόκειται να τελεσθούν στο εν λόγω χρονικό διάστημα, μπορούν να συμμετέχουν μέχρι έξι (6) πρόσωπα, καθώς στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των οκτώ (8) ατόμων συμπεριλαμβάνονται ο εφημέριος και ο βοηθός του.

Σε περίπτωση της μη συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή και σε δυνατότητα ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οι προβλεπόμενες ποινές είναι χρηματικό πρόστιμο, φυλάκιση και το κλείσιμο του ναού μέχρι την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξ᾽ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επειδή δεν θα πρέπει επ᾽ ουδενί να δώσουμε αφορμή ώστε η τοπική μας Εκκλησία να γίνει αιτία πρόκλησης δυσμενών σχολίων με άγνωστες συνέπειες, γι’ αυτό και σας παρακαλώ για την αυστηρή τήρηση στην προσέλευση και στα επικείμενα Ιερά Μυστήρια, με τη συμμετοχή μέχρι έξι (6) ατόμων.

Ευελπιστώ στην κατανόηση και την εκ μέρους όλων αγαστής συνεργασίας για την τάχιστη απαλλαγή από την πρόσφατη πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Προσευχητικώς,

+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων