03/04/2021 03/04/2021 Στην έδρα της ιστορικής Ιερά Μητροπόλεως Προύσης βρέθηκε ο νέος Ποιμενάρχης της κ. Ιωακείμ. Ο νέος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ την Πέμπτη τέλεσε στην έδρα του τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου μήνα και την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμπροσευχομένων των μελών της Γεωργιανής Κοινότητας Προύσας. Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο...
03 Απριλίου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 10:29

Στην έδρα του ο νέος Μητροπολίτης Προύσης

Διαδώστε:
Στην έδρα του ο νέος Μητροπολίτης Προύσης

Στην έδρα της ιστορικής Ιερά Μητροπόλεως Προύσης βρέθηκε ο νέος Ποιμενάρχης της κ. Ιωακείμ.

Ο νέος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ την Πέμπτη τέλεσε στην έδρα του τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου μήνα και την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμπροσευχομένων των μελών της Γεωργιανής Κοινότητας Προύσας.

Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο των Μουδανιών Hayri Türkyılmaz και επισκέφθηκε τους ιστορικούς ναούς και τα μνημεία της Τρίγλιας, ενώ είχε συνάντηση και με το ορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής.

Τον Μητροπολίτη συνόδευε ο Αρχιμ. Ilia Jinjolava, εφημέριος της Γεωργιανής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Υπενθυμίζεται πως ο νέος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 17 Μαρτίου ενώ η εις Επίσκοπον χειροτονία του έγινε στις 25 Μαρτίου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων