08/04/2019 08/04/2019 Το Μόναχο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, με την αγαπητική εν Χριστώ και φιλόξενη συγκατάθεση του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και μετά από πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτη Πέτρου Κλιτς, προϊσταμένου της Σαλβάτορκιρχε Μονάχου. Όπως ενημερώνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας βίωσε από κοντά τον ορθόδοξο παλμό...
08 Απριλίου, 2019 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 14:17

Στο Μόναχο ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Στο Μόναχο ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Το Μόναχο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, με την αγαπητική εν Χριστώ και φιλόξενη συγκατάθεση του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και μετά από πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτη Πέτρου Κλιτς, προϊσταμένου της Σαλβάτορκιρχε Μονάχου.

Όπως ενημερώνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας βίωσε από κοντά τον ορθόδοξο παλμό και τη ζωή της Παροικίας, με τη λειτουργική συμμετοχή του στη Δ΄Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον ιστορικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη γνωστή Σαλβάτορκιρχε και με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή Δ΄Νηστειών, στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Στον κατάμεστο ιερό Ναό των Αγίων Πάντων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας τέλεσε με βυζαντινή ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια, την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, πλαισιούμενος από τον προιστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλέτση, τον Πρεσβύτερο-Οικονόμο π. Πλούταρχο Κωσταντινίδη και τον ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Τζώρτζη.

Στο μεστό θεολογικών νοημάτων κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στον άγιο Ιωάννη συγραφέα της Κλίμακος, τονίζοντας ότι “η εις Χριστόν πίστις είναι ένα γεγονός διάρκειας, μία κλίμακα ανάβασης προς τελείωσιν, όπου γευόμεθα έλεος, αγάπη και ευσπλαχνία Θεού. Ο άνθρωπος είναι σε μια συνεχή πορεία σχέσεως με το Θεό και προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της φθοράς και του πεπερασμένου της φύσεώς του και την άρση των αδυναμιών του, με τη Χάρη του Χριστού. Η Κλίμακα του αγ. Ιωάννου είναι μια κατάθεση εμπειρίας, με την οποία ξεπερνά κανείς σταδιακά την απιστία και εδραιώνεται εν Χριστώ, εμπειρία που απέκτησε με την άσκηση και ο συνεορταζόμενος άγιος Θεωνάς”, του οποίου το οσιακόν σκήνωμα ευρίσκεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας στη Χαλκιδική.

Επίσης ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας, και επήνεσε το πολυσχιδές έργο του και την ευλογημένη οιακοστροφία του να καταστήσει τη Μητρόπολη Γερμανίας πρότυπο ποιμαντικής και εκκλησιαστικής ζωής. Αναφέρθηκε επίσης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την αποστολή του, χαρακτηρίζοντάς το ως Κέντρο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Με ιδιαίτερη θἐρμη προσφώνησε τον ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Τζώρτζη, χαρακτηρίζοντας τον ως ζώσα ιστορία Εκκλησίας, μνημονεύοντας συνάμα τη ζωή και το έργο του πνευματικού του Πατέρα, του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονα Α΄. Τέλος ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς, π. Γεώργιο Σιώμο, π. Γεώργιο Βλέτση, π. Πλούταρχο Κωνσταντινίδη τον συμπροσευχόμενο π. Απόστολο Μαλαμούση, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και όλους τους πιστούς. Με ιδιαίτερη συγκίνηση έλαβαν άπαντες το αντίδωρο από τα τίμια Χέρια του Μητροπολίτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ανδρέας παρεκάθησε σε γεύμα της Ενορίας στο οποίο μέλη του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου τίμησαν τον Μητροπολίτη με Ριζίτικα τραγούδια.

Φωτογραφίες στο ιερό Ναό: Κωνσταντίνος Κουρτσίδης και Α.Μαλαμούσης.
Φωτογραφία στον περίβολο του Ναού: Γεώργιος Μανδαλενάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων