08/11/2022 08/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, μετέβη μεθεορτίως στις 5 Νοεμβρίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου του χωρίου Μπελογιάννη, στην Ουγγαρία και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Δημητρίου. Συλλειτουργούντες μετά του Σεβασμιωτάτου ήταν κληρικοί της Εξαρχίας Ουγγαρίας και ο Αρχιδιάκονος π. Μάξιμος. Την Θεία Λειτουργία...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 13:11

Στο “Μπελογιάννη” Ουγγαρίας ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

Διαδώστε:
Στο “Μπελογιάννη” Ουγγαρίας ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, μετέβη μεθεορτίως στις 5 Νοεμβρίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου του χωρίου Μπελογιάννη, στην Ουγγαρία και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Δημητρίου.

Συλλειτουργούντες μετά του Σεβασμιωτάτου ήταν κληρικοί της Εξαρχίας Ουγγαρίας και ο Αρχιδιάκονος π. Μάξιμος. Την Θεία Λειτουργία και τις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουγγαρία κ. Ευθύμιος Παντζόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαλέξης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοικήσεως Ελλήνων Ουγγαρίας, πολυάριθμοι ενορίτες, πιστοί της εν Ουγγαρία Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία και Δέηση υπέρ υγείας και σωτηρίας πάντων των Χριστιανών και ολοκλήρου του Ουγγρικού λαού.

Ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος στο εόρτιο κήρυγμά του τόνισε ότι με την Πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου δίδεται η ευκαιρία σε όλους, και μάλιστα στους ενορίτες του “Μπελογιάννη” των οποίων ο Ναός είναι αφιερωμένος στους Αγίους Δημήτριο και Κωνσταντίνο και Ελένη, να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό και να ευχαριστήσουν τον Άγιο Δημήτριο όχι μόνο ως προστάτη τους αλλά και ως οδηγό στις προτιμήσεις της ζωής τους. “Με την απόφασή του να δεχθεί το Μαρτύριο, ο Άγιος Δημήτριος επιβεβαίωσε την επιλογή του να ακολουθήσει τον Χριστό και αυτόν το δρόμο δείχνει ανά τους αιώνες στους Χριστιανούς έως και σήμερα”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι μας διδάσκουν με την ζωή τους και με την πίστη τους, ως αληθινοί φίλοι του Χριστού άρα και δικοί μας φίλοι. Είναι οι πιστοί μας “σύντροφοι”, είπε, “καθώς όλοι είμαστε ενωμένοι γύρω από τον Χριστό. Δεχόμεθα την ευλογία του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό για την Χάρη και τις δωρεές που μας αξιώνει να δεχόμεθα διά των Αγίων Του”.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καταλήγοντας όλους τους παρισταμένους κληρικούς, επισήμους και πιστούς που αγαπούν και τιμούν κάθε χρόνο τον Άγιο. Ιδιαιτέρως επαίνεσε τον Εφημέριο π. Πρόδρομο Katona για τις ακάματες προσπάθειες που καταβάλλει για την ευπρέπεια κατά τις Ιερές Ακολουθίες, για τον καλλωπισμό και την καθαριότητα του Ιερού Ναού τον οποίο προσπαθεί, όπως ανέφερε, να γεμίσει με ψυχές καθώς και για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και την φιλόφρονα φιλοξενία προς όλους. Ευχήθηκε, τέλος, να ευλογεί τους πιστούς ο Θεός και να τους ενισχύει καθώς όλοι στον αγώνά τους έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες.

Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού επί του τάφου του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωσήφ Kalota υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού και των τεθνεώτων ενοριτών. Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι παριστάμενοι παρεκάθησαν σε εορταστικό γεύμα και, μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες. Ιδιαιτέρως επικοδομητική και χρήσιμη ήταν η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Μητροπολίτου με τους παρισταμένους κληρικούς της Εξαρχίας τους οποίους ευχαρίστησε για τη μαρτυρία τους, έδωσε συμβουλές για την διακονία τους και καθοδήγησε στην επιτέλεση του πολυπλεύρου έργου τους στις κατά τόπους ενορίες της Ουγγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων