07/12/2021 08/12/2021 Συμπροσευχόμενος κατά Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Ixelles βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή την επέτειο των 70ων γενεθλίων του Αρχιεπισκόπου του Πατριαρχείου Μόσχας για το Βέλγιο κ. Σίμωνος, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Επίσκοπο Απολλωνιάδος...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 1:09

Στον ιστορικό Ναό Αγίου Νικολάου στις Ixelles ο Μητροπολίτης Βελγίου

Διαδώστε:
Στον ιστορικό Ναό Αγίου Νικολάου στις Ixelles ο Μητροπολίτης Βελγίου

Συμπροσευχόμενος κατά Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Ixelles βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή την επέτειο των 70ων γενεθλίων του Αρχιεπισκόπου του Πατριαρχείου Μόσχας για το Βέλγιο κ. Σίμωνος, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάδελφο Καφαλή.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων, με συλλειτουργούς έξι ιερείς και έναν διάκονο, ενώ μεταξύ των παρόντων πιστών ήταν ο Πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βέλγιο κ. Αλέξανδρος Avreljevich Tokovinine με την σύζυγό του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και την συνοδεία του για την παρουσία τους, ενθυμούμενος πάντοτε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονα, ο οποίος όταν τον υποδέχτηκε ως νέο Αρχιεπίσκοπο στο Βέλγιο του είπε χαρακτηριστικά: «Είστε πολύ νέος, αλλά θα διαπιστώσετε σύντομα ότι τα χρόνια περνούν γρήγορα», γεγονός το οποίο διαπιστώνει συνεχώς, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που συμπληρώνει τα 70 έτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας έλαβε τον λόγο και συνεχάρη εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Σίμωνα λέγοντας: «Σήμερα, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο, τιμάται η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης και παράλληλα η επέτειος των γενεθλίων σας. Η πρώτη Ορθόδοξη ενορία στην Μπενελούξ ήταν αφιερωμένη στην λαοφιλή Αγία Αικατερίνη. Στην εν λόγω ενορία υπήρχε αγαστή συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων εξ αρχής. Είναι ένα παράδειγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε και μια αρχή που οφείλουμε να διατηρήσουμε».

Στην συνέχεια ο εορτάζων Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι και στον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου η έδρα του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου της Ρωσικής παροικίας, υπήρχε συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων, γεγονός που μαρτυρείται και από το τέμπλο, το οποίο είναι αφιέρωμα της ελληνικής οικογένειας Καραθεοδωρή-Πετροκκόκινου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας προσέφερε στον εορτάζοντα ένα εγκόλπιο και έγινε δεκτός με την συνοδεία του στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Αρχιεπισκόπου, όπου υπήρξε συζήτηση μέσα κλίμα αδελφοσύνης και ειλικρινείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων