09/10/2020 09/10/2020 Στην ίδρυση σχολής βυζαντινής μουσικής υπό την επωνυμία «Άγιος Ιλάριος Πικταύων», προς τιμήν του πρώτου διακομιστού της βυζαντινής μουσικής εις την Δύσιν, προέβη η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και προώθηση της Ορθοδόξου παραδόσεως στις τρεις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο). Η σπουδαστές θα φοιτούν στη σχολή χωρίς την καταβολή...
09 Οκτωβρίου, 2020 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2020 - 21:22

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ίδρυσε η Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ίδρυσε η Μητρόπολη Βελγίου

Στην ίδρυση σχολής βυζαντινής μουσικής υπό την επωνυμία «Άγιος Ιλάριος Πικταύων», προς τιμήν του πρώτου διακομιστού της βυζαντινής μουσικής εις την Δύσιν, προέβη η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και προώθηση της Ορθοδόξου παραδόσεως στις τρεις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο). Η σπουδαστές θα φοιτούν στη σχολή χωρίς την καταβολή διδάκτρων.  

Όπως αναφέρει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας “η δημιουργία της σχολής σκοπό έχει την προώθηση του ύφους και του ήθους, του Τυπικού και της λειτουργικής παραδόσεως της Μητρός πάντων ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, την επάνδρωσιν των αναλογίων των Ναών μας, την ανάπτυξιν και επιμόρφωσιν των ήδη διακονούντων εις αυτά, καθώς και την έμπνευσιν των νέων με την ενασχόλησιν και διάδωσιν της εκκλησιαστικής μουσικής παραδόσεως της καθ΄ ημάς Ανατολής”.

Η σχολή θα έχει ως έδρα τις Βρυξέλλες, ταυτοχρόνως δε θα λειτουργούν και παραρτήματα σε διάφορες ενορίες της βελγικής επικράτειας, ενώ την γενική ευθύνη έχει ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεως κ. Κωνσταντίνος Δέδες.

Η φοίτηση κατά το πρόγραμμα σπουδών θα είναι πενταετής και οι σπουδαστές μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευσεώς τους, θα λαμβάνουν τον αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ως Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής ή Ιεροψαλτου ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, διότι η σχολή θα συνεργάζεται με ανάλογο αναγνωρισμένο μουσικό ιδρυμα της Ελλάδος για τον σκοπό αυτό.

Δίδακτρα δεν θα υπάρχουν, παρά μόνον το ποσόν των 200 ευρώ (100 ευρώ τον μήνα Οκτώβριο και 100 ευρώ τον μήνα Φεβρουάριο), για την κάλυψη της εγγραφής στο μουσικό ίδρυμα της Ελλάδος.

“Προτρέπω όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή, είτε με την προσωπική σας συμμετοχή είτε με την διευκόλυνσιν όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν. Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19.00 θα τελεσθή στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό ο Αγιασμός της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής που σηματοδοτεί και την έναρξιν των μαθημάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσοι θα συμπαρασταθήτε στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς μας Μητροπόλεως και διατελώ μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης”, καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων