03/05/2023 03/05/2023 Η καθιερωμένη ετήσια Σύναξη του Ιερού Κλήρου και της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά στην περιοχή του Herentals στο Βέλγιο. Ομιλητής της φετινής Σύναξης ήταν ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Νικόλαος Σαχάρωφ εκ της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας με θέμα «Οψόμεθα τον Θεόν καθώς εστί». Η ημέρα...
03 Μαΐου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 14:47

Σύναξη Κλήρου και Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

Διαδώστε:
Σύναξη Κλήρου και Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

Η καθιερωμένη ετήσια Σύναξη του Ιερού Κλήρου και της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά στην περιοχή του Herentals στο Βέλγιο. Ομιλητής της φετινής Σύναξης ήταν ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Νικόλαος Σαχάρωφ εκ της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας με θέμα «Οψόμεθα τον Θεόν καθώς εστί».

Η ημέρα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ συλλειτουργούντων τεσσάρων πρεσβυτέρων και διακονούντων δύο διακόνων, ενώ χορός των νέων έψαλλε σε διάφορες γλώσσες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Ιερομονάχου Νικολάου και του μοναχού Ιωάννου εκ της Μονής του Έσσεξ, καθώς και για την πραγματοποίηση της κοινής Συνάξεως Κλήρου και Νεολαίας, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της ενίσχυσης του ποιμαντικού έργου της τοπικής Εκκλησίας όσον αφορά τους νέους. Ευχαρίστησε δε τους νέους για την παρουσία τους και για τις δράσεις τους εντός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ενώ αναφέρθηκε και στους κληρικούς και στους νέους εκ της Εξαρχίας των Κάτω Χωρών οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην ετήσια αυτή Σύναξη διότι η Πρωτομαγιά δεν είναι ημέρα αργίας στην Ολλανδία. Έγινε δε ιδιαίτερη αναφορά στο αξιοσημείωτο γεγονός ότι οι Συνάξεις της Νεολαίας του Βελγίου ξεκίνησαν ήδη από το 1978 με τις ευχές και τις ευλογίες του νυν Οσίου Σωφρονίου και με την συμμετοχή πατέρων της Μονής αυτού.

Ακολούθως, μετά το πρόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της Σύναξης από τον πατέρα Νικόλαο με τίτλο «Οψόμεθα τον Θεόν καθώς εστί», εμπνέοντας τους νέους για την πνευματική ζωή και θέτοντας προβληματισμούς για συζήτηση. Παράλληλα υπήρξε ξεχωριστή συνάντηση του Μητροπολίτου και του βοηθού Επισκόπου με τον κλήρο, όπου, παρακλήσει του Σεβασμιωτάτου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κενανίδης μίλησε στους κληρικούς με θέμα τις ιερατικές κλήσεις στους νέους, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και διάφορα πρακτικά θέματα και ζητήματα ποιμαντικής.

Το απόγευμα, έπειτα από το γεύμα, πραγματοποιήθηκε περίπατος στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και εν συνεχεία ακολούθησε δεύτερη συνάντηση των νέων με τον π. Νικόλαο στην οποία είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις, να κοινωνήσουν προβληματισμούς και να εκφραστούν για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν έναν ορθόδοξο νέο. Παράλληλα υπήρξε και δεύτερη συνάντηση των κληρικών με τον Σεβασμιώτατο.

Στο τέλος της ημέρας έγινε μια γενική ανακεφαλαίωση κατά την οποία ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον κεντρικό ομιλητή της Συνάξεως π. Νικόλαο, τους κληρικούς και τους νέους, οι οποίοι ήρθαν από τα διάφορα μέρη της Μητροπόλεως για να συμμετέχουν στην Σύναξη.

Φεύγοντας, δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη καθιερωμένη τριήμερη συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα 20-22 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Μπρυζ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων