02/06/2023 02/06/2023 Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλέοπας συναντήθηκε με τον Σουηδό υπουργό που ασχολείται – μεταξύ άλλων – και για θέματα θρησκευμάτων. Ειδικότερα, το απόγευμα της 30ης Μαΐου 2023, εκπρόσωποι της CEC και της COMECE συναντήθηκαν με το Σουηδό Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Θρησκευμάτων κ. Jakob Forssmed, στο γραφείο του, στη Στοκχόλμη. Ο  κ. Forssmed είναι...
02 Ιουνίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 12:46

Συνάντηση του Σουηδίας Κλεόπα με το Σουηδό Υπουργό Θρησκευμάτων

Διαδώστε:
Συνάντηση του Σουηδίας Κλεόπα με το Σουηδό Υπουργό Θρησκευμάτων

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλέοπας συναντήθηκε με τον Σουηδό υπουργό που ασχολείται – μεταξύ άλλων – και για θέματα θρησκευμάτων. Ειδικότερα, το απόγευμα της 30ης Μαΐου 2023, εκπρόσωποι της CEC και της COMECE συναντήθηκαν με το Σουηδό Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Θρησκευμάτων κ. Jakob Forssmed, στο γραφείο του, στη Στοκχόλμη.

Ο  κ. Forssmed είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές κοινότητες, την κοινωνική πρόνοια, τον αθλητισμό και τη νεολαία, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας υγείας, της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των ηλικιωμένων και της υποστήριξης των ΑΜΕΑ.

Στη συνάντηση με τον κ. Forssmed συμμετείχαν:


α) εκ μέρους της Διασκέψεως των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων Ευρώπης (COMECE) ο κ. Mariano Crociata, Επίσκοπος Latina (Πρόεδρος της COMECE), ο Καρδινάλιος της Στοκχόλμης κ. Anders Arborelius και ο Εντιμ. κ. Alessandro Calcagno (Βοηθός Γενικός Γραμματεύς της COMECE),
β) εκ μέρους του Χριστιανικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Σουηδίας η κ. Sofia Camnerin (Γενική Γραμματεύς του Συμβουλίου) και ο Αιδεσ. κ. Jan Eckerdal (Συνεργάτης του Συμβουλίου) &
γ) εκ μέρους της Διασκέψεως Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας (Αντιπρόεδρος της CEC) και ο Δρ. Peter Pavlovic (Γραμματεύς Σπουδών της CEC).
Αρχικώς, οι ως άνω συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σουηδικού φορέα SENSUS, όπου ο Δρ. Pavlovic παρουσίασε, εν συντομία, τα ακόλουθα θέματα, που επρόκειτο να τεθούν υπόψη του Υπουργού.
Α. Κοινωνίες υποδοχής. Η CEC και η COMECE υποστηρίζουν τη διαδικασία έγκρισης του Συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, για την προώθηση της αλληλεγγύης και της κοινής ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες ιδιαιτερότητες και ανάγκες τους.
Β. Ενότητα στην Ε.Ε. Κοινές οι προσπάθειες της CEC και της COMECE για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και θρησκειών στην Ευρώπη.
Γ. Πόλεμος στην Ουκρανία. Η CEC και η COMECE ελπίζουν σε μια βιώσιμη λύση της σύγκρουσης, βασισμένη στο διάλογο, διασφαλίζοντας «δίκαιη ειρήνη», με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Δ. Ένα βιώσιμο μέλλον. Η CEC και η COMECE χαιρετίζουν το γεγονός ότι η Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κήρυξε το θέμα της Ενέργειας ως προτεραιότητα και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς τις μελλοντικές γενιές, επιτυγχάνοντας το μακροπρόθεσμο στόχο της αποσύνδεσης από τα ορυκτά καύσιμα και τη μείωση της ευπάθειας στους ενεργειακούς πόρους.

Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σουηδικού Τύπου και με τον Υπουργό κ. Forssmed.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας επέδωσε στον Υπουργό, εκ μέρους της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικ. Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τη μελέτη του στην αγγλική γλώσσα, Speaking The Truth In Love, διαβιβάζοντας, επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια του Πατριάρχου, επί τη αναλήψει των υπουργικών του καθηκόντων.

Ο Υπουργός εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τις Πατριαρχικές ευχές και το δώρο της και διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του, αφού άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων της CEC και της COMECE στα ανωτέρω θέματα, ότι η Σουηδική Κυβέρνηση, έχοντας αναλάβει την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρεί προτεραιότητά της τη συνέχιση της ένθερμης υποστήριξης των θεμάτων αυτών.

Photos by Ms. Kristina Hellner, Head of Communications, Katolska kyrkan in Sverige

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων