13/11/2022 13/11/2022 Την Πέμπτη 10η Νοεμβρίου 2022 εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βιέννη με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο να εορτάζει τα ονομαστήριά του. Στον πανηγυρικό εορτασμό έλαβαν μέρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας. Κατά την εόρτιο ημέρα, εψάλη...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 13:40

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσενίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσενίου

Την Πέμπτη 10η Νοεμβρίου 2022 εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βιέννη με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο να εορτάζει τα ονομαστήριά του.

Στον πανηγυρικό εορτασμό έλαβαν μέρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας.

Κατά την εόρτιο ημέρα, εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου με χοροστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου. Κατά τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Αρσενίου, συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος κ. Παϊσιος συμπαραστατούμενοι από πολλούς κληρικούς εξ Αυστρίας και Ουγγαρίας. Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων, των εκπαιδευτικων αρχών και επισκέπτες άπό την Ελλάδα και τις όμορες χώρες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Παϊσιος ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρά λόγια στον βίο του Αγίου Αρσενίου, του Πατέρα των καταδιωγμένων Ορθοδόξων Χριστιανών από τα Φάρασα της Καππαδοκίας που αγίασε, θαυματουργεί και πρεσβεύει για τη σωτηρία των ανθρώπων μετά πάντων των Αγίων. Ανέπτυξε διά μακρών την έννοια της αγιότητος ως αποτέλεσμα της Αγάπης προ τον Θεό και θυσιαστικής προσφοράς προς τον άνθρωπο. Την αγιότητα, είπε ο Θεοφιλέστατος, επιδιώκει κάθε Χριστιανός μέσα στην Εκκλησία με την καθοδήγηση του πνευματικού Πατέρα που, όπως ο Άγιος Αρσένιος, ενδιαφέρεται μέχρι αυτοθυσίας για το ποίμνιο και διατηρεί απαρασάλευτη την πίστη και αναλλοίωτες τις παραδόσεις του γένους.

Αναφέρθηκε εν συνεχεία, με επαινετικά λόγια στο πρόσωπο και το έργο του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου. “Ο φέρων το τίμιο όνομα του Αγίου, Μητροπολίτης Αυστρίας, ακολουθεί το φωτεινό παράδειγμά του και αξιώνεται από το Θεό να προσφέρει πολύπλευρη δραστηριότητα, εκτελώντας με ζήλο και επιμονή το έργο διαποιμάνσεως των πιστών στην Αυστρία και στην Ουγγαρία, με αφοσίωση στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία. Κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί υπέρ θείας ενισχύσεως, υγείας και μακροημερεύσεώς του Ποιμενάρχου, διά πρεσβειών του προστάτου του Αγίου”.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τον λόγο πνευματικής οικοδομής που προσέφερε στους πιστούς καθώς και για τα καλά του λόγια και τις ευχές του. Με αναφορά στην προσωπική ενδεκαετή εμπειρία, χαρακτήρισε το διακόνημα και την αποστολή του Επισκόπου, προσπάθεια επίπονη που οδηγεί την σκέψη μας στις πολλαπλάσιες υποχρεώσεις και στο βαρύ σταυρό του Οικουμενικού μας Πατριάρχου του οποίου την αγωνία και τον αγώνα κάλεσε όλους να συμμετέχουν και να συμπαραστέκονται ως άλλοι Κυρηναίοι, σηκώνοντας μέρος του σταυρού του και αφαιρώντας από τα εμπόδια από τον δρόμο του.

Ευχαρίστησε τέλος για την παρουσία τους και τις ευχές όλους τους παρισταμένους, τους κληρικούς, τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, τους Ιεροψάλτες και το προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως, τους επισκέπτες και άπαντες τους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων