27/06/2022 27/06/2022 Tο 40νθήμερο μνημόσυνο από την ημέρα της προς Κύριον εκδημίας της Πρεσβυτέρας Μίτα (Marie-Thérèse) Peckstadt-Janssens, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Γάνδης. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, συμπαρασταθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, του Επισκόπου Απολλωνιάδος...
27 Ιουνίου, 2022 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 20:15

Τεσσακονθήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας μητρός του Μητροπολίτη Βελγίου

Διαδώστε:
Τεσσακονθήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας μητρός του Μητροπολίτη Βελγίου

Tο 40νθήμερο μνημόσυνο από την ημέρα της προς Κύριον εκδημίας της Πρεσβυτέρας Μίτα (Marie-Thérèse) Peckstadt-Janssens, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Γάνδης.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, συμπαρασταθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, του Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και ιερέων και διακόνων της ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας σχολίασε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας για το θαύμα της αλιεύσεως ιχθύων, εστιάζοντας πρωτίστως στην κλήση μας. «Ο Ιησούς είναι στην Γαλιλαία δίπλα στην λίμνη, μακριά από τα Ιεροσόλυμα, μακριά από θρησκευτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, και μιλάει στους ψαράδες που ψάρευαν». Σ´αυτή την ιστορία, όπως και σε άλλες πολλές συναντήσεις του Ιησού που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, η σειρά είναι η ίδια. Ο Ιησούς περπατάει, παρατηρεί, προσκαλεί και Τον ακολουθούν : «είδε δύο αδέλφια», «τους κάλεσε», «Τον ακολούθησαν». Τα ίδια ισχύουν και για μας, και πιόσυγκεκριμένα για την κλήση μας. Η κλήση μας δεν εξαρτάται από μας, από τις προσωπικές μας αναζητήσεις, από την ευφυία μας, από τις δεξιότητές μας, από τα ταλέντα μας, ή ακόμη από την ευσέβειά μας. Είναι πάνω απ’ όλα ένα κάλεσμα που απευθύνεται στον καθένα μας προσωπικά από Αυτόν που μας είδε πριν ακόμη να Τον σκεφθούμε. Αυτή η κλήση μας εκπλήσσει, όπως το πρωινό φως που μας εκπλήσσει στην καθημερινότητά μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο. Μετά εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ το νόημα και τη σημασία του μνημοσύνου της αείμνηστης πολυαγαπημένης εκλιπούσης, εξηγώντας για ποιο λόγο είναι σημαντικά τα τριήμερα, τα εννιάμερα, αλλά και το μνημόσυνο των 40 ημερών από του θανάτου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παρασταθέντας ιεράρχες, ιερείς και διακόνους και τους πιστούς που θυμήθηκαν την αείμνηστη και αγαπημένη μητέρα του. Εν συνεχεία, παρατέθηκε κέρασμα στην αίθουσα τελετών της Ενορίας. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ και η οικογένεια της εκλιπούσης, ετέλεσαν επίσης τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt και της πρεσβυτέρας του.

Αιωνία η μνήμη της πρεσβυτέρας Μίτα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων