17/07/2021 17/07/2021 Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη τελέστηκε η επετειακή Θεία Λειτουργία στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του Άρχοντος κ. Γεωργίου Πέτρου, δωρητή του παρεκκλησίου, και της συζύγου του Πανωραίας. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, διευθυντής...
17 Ιουλίου, 2021 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 13:28

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του αεροδρομίου Βρυξελλών

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του αεροδρομίου Βρυξελλών

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη τελέστηκε η επετειακή Θεία Λειτουργία στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του Άρχοντος κ. Γεωργίου Πέτρου, δωρητή του παρεκκλησίου, και της συζύγου του Πανωραίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτη Βελγίου. Έψαλλαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, Γενικός Αρχιερατικώς Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Οσιολογιώτατος κ. Αιμιλιανός Χατζηβασιλείου.

Κατά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε ιδιαιτέρα προσευχή για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος εργάστηκε επί πενήντα επτά συναπτά έτη στο Βέλγιο από διάφορες θέσεις και μάλιστα ως Μητροπολίτης Βελγίου για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία ίδρυσε στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου. Τα εγκαίνιά του τελέστηκαν υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου το 1996. Επίσης πραγματοποιήθηκε προσευχή για τους πλημμυροπαθείς στο Βέλγιο τις τελευταίες ημέρες. Τέλος για τους αποβιώσαντες συγγενείς του Άρχοντος κ. Γεωργίου Πέτρου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά τα γεγονότα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά το έτος 2016 είναι η πρώτη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο τούτο με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων, καθώς από την ημερομηνία των γεγονότων και μέχρι σήμερα ισχύουν ειδικά μέτρα στο αεροδρόμιο. Τα μέτρα αυτά έγιναν ακόμη αυστηρότερα λόγω της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια.

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε για την Επέτειο ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική ορθόδοξη μαρτυρία του παρεκκλησίου αυτού στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ευχαρίστησε τον Θεό διότι επέτρεψε την ευλογία αυτή, καθώς και τον Άρχοντα για όλες τις ευεργεσίες και την παρουσία του κατά την επέτειο αυτή. Ευχαρίστησε επίσης ο Μητροπολίτης Βελγίου και τους παρασταθέντας κληρικούς, τον λειτουργό και τους διακονήσαντας στο ψαλτήριο.

Ο Άρχων κύριος Γεώργιος Πέτρου ευχαρίστησε τέλος τον Μητροπολίτη Βελγίου για την διοργάνωση και τέλεση της επετειακής Θείας Λειτουργίας, και ευχήθηκε σε αυτόν πλούσια και καρποφόρο ποιμαντορία επί έτη πολλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων