17/03/2023 17/03/2023 Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix στην (Square Ambiorix 2 – 1000 Bruxelles) πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Ηγετών των Θρησκειών και συζήτησαν για το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα Βελγικά Σχολεία τα επιχορηγούμενα από την Ομοσπονδία Wallonie-Bruxelles. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.  Μετά την εξέταση της τρέχουσας...
17 Μαρτίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 12:08

Το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα Βελγικά Σχολεία

Διαδώστε:
Το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα Βελγικά Σχολεία

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix στην (Square Ambiorix 2 – 1000 Bruxelles) πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Ηγετών των Θρησκειών και συζήτησαν για το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα Βελγικά Σχολεία τα επιχορηγούμενα από την Ομοσπονδία Wallonie-Bruxelles.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. 

Μετά την εξέταση της τρέχουσας καταστάσεως με το ψήφισμα του Κοινοβουλίου του Νοεμβρίου 2021 και την έγκρισή του την 21η Δεκεμβρίου 2022, το οποίο προτείνει στην Κυβέρνηση να μελετήσει την επέκταση του μαθήματος φιλοσοφίας και αγωγής του πολίτου (CPC) σε δύο ώρες την εβδομάδα και την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε προαιρετικό μάθημα και μάλιστα εκτός του ωραρίου του σχολείου, οι ηγέτες των αναγνωρισμένων θρησκειών στο Βέλγιο συναντήθηκαν και συζήτησαν εκτενώς, σχεδίασαν δε μία σειρά δράσεων με στόχο την υπεράσπιση του θρησκευτικού μαθήματος και την μεγάλη σημασία του στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων