16/08/2022 16/08/2022 Με λαμπρότητα και την προσήκουσα εις την «Κυρία των Αγγέλων» μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, η εορτή της πανιέρου Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της «Παρθενικής Πανηγύρεως» αποτέλεσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Houthalen, εις...
16 Αυγούστου, 2022 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 15:36

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Με λαμπρότητα και την προσήκουσα εις την «Κυρία των Αγγέλων» μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, η εορτή της πανιέρου Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της «Παρθενικής Πανηγύρεως» αποτέλεσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Houthalen, εις τον οποίο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας ανήμερα της εορτής, προκειμένου να προεξάρχει της Αρχιερατικής Λειτουργίας και να προσφέρει την Θεία Ευχαριστία.

Κατά τη διάρκεια του Θείου Κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε γλαφυρώς στο πάντιμο και γλυκύτατο πρόσωπο της Αγίας Θεοτόκου, αναλύοντας την ακατάπαυστη, αέρινη και διηνεκή παρουσία Της στη ζωή των ανθρώπων!

Στην αναίμακτο Θυσία συνιερούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Διομήδης Δουλγεράκης και κληρικοί τινές εκ τον όμορων Ενοριών της Επαρχίας του Λιμβούργου, ενώ την Ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμάσια χορός ψαλτών υπό την διεύθυνση του π. Αντωνίου Ταρλίζου, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο Άγιος Βελγίου ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό που προσήλθε να τιμήσει την Μητέρα του Θεού, ευχόμενος όπως η Παναγία μας χορηγεί αφθόνως την Χάρη και ευλογία Της σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους, φέροντες το όνομά Της, άγουν τα ονομαστήριά τους κατ΄αυτήν την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ προεξήρχε της Αρχιερατικής Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Verviers του Βελγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων