16/07/2021 16/07/2021 Την πειθαρχία των πιστών στις οδηγίες των αρχών ζητά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας για να προστατευτούν οι πιστοί που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές από τις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει την Μητροπολιτική περιφέρεια τις τελευταίες μέρες. Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Ιερά Μητρόπολη τονίζεται ότι προσεύχονται στον Κύριο και Θεό να μην...
16 Ιουλίου, 2021 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2021 - 12:38

Βελγίου: Πειθαρχία στις αρχές για την προστασία από τις πλημμύρες

Διαδώστε:
Βελγίου: Πειθαρχία στις αρχές για την προστασία από τις πλημμύρες

Την πειθαρχία των πιστών στις οδηγίες των αρχών ζητά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας για να προστατευτούν οι πιστοί που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές από τις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει την Μητροπολιτική περιφέρεια τις τελευταίες μέρες.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Ιερά Μητρόπολη τονίζεται ότι προσεύχονται στον Κύριο και Θεό να μην επιτρέψει περαιτέρω φυσικές καταστροφές ενώ εκφράζει τη συμπάθεια της στους συγγενείς των θυμάτων και εύχεται καλή δύναμη και στήριξη στους πληγέντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου μετά τα έκτακτα και πρωτοφανή για την εποχή καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές που αυτά προκάλεσαν στην Επικράτεια του Βελγίου και συγκεκριμένα στην Επαρχία της Λιέγης, δέεται στον Διακυβερνώντα τα σύμπαντα Κύριο και Θεό να μην επιτρέψει περεταίρω φυσικές καταστροφές, εκφράζει την συμπάθειά της στους συγγενείς των θυμάτων και παρακαλεί τους πιστούς, οι οποίοι διαμένουν στις πληγείσες περιοχές, να πειθαρχήσουν στα κελεύσματα των Αρχών για την ασφάλεια και προστασία τους.

Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της οικολογικής κρίσεως συνηγορούν στην έξαρση παρόμοιων φυσικών καταστροφών και για τον λόγο αυτό η οικολογική ευαισθητοποίηση, πλέον, είναι παραπάνω από αναγκαία.

Καλή δύναμη και κάθε στήριξη στους πληγέντες αδελφούς.

Υπενθυμίζεται ότι: 

Από τις πλημμύρες η στάθμη του ποταμού Μεύση συνεχίζει να ανεβαίνει στη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο, και χιλιάδες κάτοικοι των παραποτάμιων συνοικιών θα πρέπει να εγκαταλείψουν, αν μπορούν, τα σπίτια τους, προειδοποίησαν οι τοπικές αρχές κάνοντας λόγο για μια «έκτακτη κατάσταση κρίσης».

«Τους συμβουλεύουμε να κατευθυνθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο της Λιέγης. Αν δεν είναι εφικτή η εκκένωση (της κατοικίας), συστήνουμε στους πολίτες να ανέβουν στους πάνω ορόφους και να μην διακινδυνεύσουν» αναφέρεται στο μήνυμα των αρχών που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών της Βαλλονίας, εντός των προσεχών ωρών η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει 1,5 μέτρο πάνω από το επίπεδο όπου βρίσκεται τώρα.

Η Λιέγη, μια πόλη 200.000 κατοίκων, είναι η τέταρτη σε μέγεθος στο Βέλγιο. Οι συνοικίες που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης του ποταμού είναι οι Κορονμέζ, Σεν-Λεονάρ, Ουτρεμέζ και το κέντρο της πόλης.

Ο ποταμός Μεύσης ενώνεται στο επίπεδο της Λιέγης με παραποτάμους από το νότιο και το ανατολικό Βέλγιο, στους οποίους ο όγκος του νερού έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Οι κοινότητες (Τε, Πεπινστέ, Σπα…) που βρίσκονται δίπλα στους παραποτάμους αυτούς, όπως στον Ουρτ και τον Βεσντρ, κατακλύσθηκαν από τα νερά από την Τετάρτη. Πλημμυρισμένο είναι και μεγάλο μέρος της πόλης Ανγκλέρ, στις όχθες του ποταμού Ουρτ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι σε όλη τη χώρα, οι τέσσερις εκ των οποίων στην περιφέρεια του Βερβιέ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων