22/08/2021 23/08/2021 Στις 20 Αυγούστου 2021, ημέρα της εθνικής εορτής της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. János Áder, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Viktor Orbán και του Προέδρου της Βουλής κ. László Kövér, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας κ. Αρσένιο, τον Σταυρό του Ανωτέρου Ταξιάρχη με τον Αστέρα του Τάγματος Αριστείας της Ουγγαρίας. Στο...
22 Αυγούστου, 2021 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 13:49

Βράβευση του Αυστρίας Αρσένιου στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Βράβευση του Αυστρίας Αρσένιου στην Ουγγαρία

Στις 20 Αυγούστου 2021, ημέρα της εθνικής εορτής της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. János Áder, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Viktor Orbán και του Προέδρου της Βουλής κ. László Kövér, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας κ. Αρσένιο, τον Σταυρό του Ανωτέρου Ταξιάρχη με τον Αστέρα του Τάγματος Αριστείας της Ουγγαρίας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται ότι τούτο το ανώτερο παράσημο της Ουγγρικής Δημοκρατίας δίδεται στον Σεβ. Μητροπολίτη «για τον ρόλο του στην εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ουγγαρίας, στην διατήρηση της Ελληνικής εθνικότητας στην Ουγγαρία, στην ενδυνάμωση της Ελληνορθοδόξου ταυτότητας και την επέκταση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Εκκλησίας και ως αναγνώριση του ανιδιοτελούς έργου του».

Ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος ευχαριστώντας αναφέρει ότι δέχεται την τιμητική διάκριση όχι ως κάτι που απευθύνεται στο πρόσωπό του αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον κλήρο και το λαό της Ουγγαρίας, τους Έλληνες και Ούγγρους πιστούς και σε όλους αυτούς που βοηθούν με την προσφορά τους στην ανάπτυξη του έργου της Εκκλησίας στην Ουγγαρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων