19/04/2020 19/04/2020 Στον άλλοτε κατάμεστο, φέτος όμως άδειο και κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Λόγω των μέτρων τα οποία ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού,...
19 Απριλίου, 2020 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 19:49

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Στον άλλοτε κατάμεστο, φέτος όμως άδειο ναόν

Διαδώστε:
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Στον άλλοτε κατάμεστο, φέτος όμως άδειο ναόν

Στον άλλοτε κατάμεστο, φέτος όμως άδειο και κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Λόγω των μέτρων τα οποία ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, οι ορθόδοξοι χριστιανοί έπρεπε και αυτοί να εορτάσουν την Εορτή των εορτών στις οικίες τους, με θλίψη βέβαια, για την απουσία τους από τους ναούς τους κατά την μεγάλη αυτή εορτή της χαράς. Εόρτασαν όμως μέσα στις καρδιές τους.

Στις χώρες της Μπενελούξ, και γενικά στην Δυτική Ευρώπη, λίγη προσοχή δίνεται στην παρουσία των ορθοδόξων χριστιανών. Ωστόσο, η ορθόδοξη κοινότητα αναπτύσεται, ιδιαιτέρως με την άφιξη νέων μεταναστών. Ο αριθμός των ορθοδόξων χριστιανών στο Βέλγιο εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000, οι οποίοι εξυπηρετούνται από σχεδόν 100 κληρικούς, σε περισσότερες από 80 ενορίες. Υπάρχουν ενορίες ελληνόφωνες, ρωσσόφωνες, σερβόφωνες, ρουμανόφωνες, βουλγαρόφωνες, γεωργιανόφωνες, ουκρανόφωνες, αλλά υπάρχουν επίσης και ενορίες στις οποίες οι ακολουθίες γίνονται στην ολλανδική, την γαλλική και την γερμανική γλώσσα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και ο περί αυτόν Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως απευθύνουν σε όλους τον πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός Ἀνέστη» και εύχονται να βιούμε αληθινά την χαρά της Αναστάσεως, την «ἀπαρχήν» της αιώνιας βιοτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Alexandros Michailidis/Newsville.be και Ι.Μ.Β.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων