28/07/2022 28/07/2022 Με το μήνυμα ότι ο Χριστός είναι ο μόνος ο οποίος δεν μας πρόδωσε ποτέ και ότι αποτελεί τη μοναδική μας αληθινή ελπίδα εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Εορτής στον Ιερό Ναό...
28 Ιουλίου, 2022 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 11:40

Βρυούλων: “Ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν μας πρόδωσε ποτέ”

Διαδώστε:
Βρυούλων: “Ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν μας πρόδωσε ποτέ”

Με το μήνυμα ότι ο Χριστός είναι ο μόνος ο οποίος δεν μας πρόδωσε ποτέ και ότι αποτελεί τη μοναδική μας αληθινή ελπίδα εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα συλλειτούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου στον Ιερόν Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βότση της Ι. Μητροπόλεως Καλαμαριάς.

Ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων κατά την ομιλίαν του τόνισε :

“Δικαίως οι φιλομάρτυρες πιστοί, δοξολογούν τον αθλοφόρον του Χριστού Παντελεήμονα που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε υπέρ της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως.

“Ο επ αξίως κληθείς Παντελεήμων” αποτελεί τον αδάμαντα των σοφών Αναργύρων.

Ήταν όλος αγάπη που δεν περιόριζε μόνον σε λόγους, ούτε σε δάκρυα συμπαθείας, αλλά σε έργα. Ελεών, διδάσκων και θαυματουργών.

Η αυτοθυσία Του, κίνητρο είχε μόνον την αγάπη που κυριαρχούσε είς τον νού, την βούληση, την καρδίαν και την ψυχήν Του.

Η Χριστιανή μητέρα Του Ευβούλη έβαλε τα πρώτα σπέρματα πίστεως και ευσεβείας είς την καρδίαν του μονογενούς υιού της και τα γόνατα της αγίας μητέρας Του έγιναν το πρώτο κατηχητικό Σχολείο για τον μονάκριβο υιό της.

Μετά την πρόωρη εκδημίαν της, ο εμπνευσμένος ιερέας Ερμόλαος άναψε ακόμη περισσότερο την φλόγα της πίστεως είς την καρδίαν του νεαρού Παντολέοντα.

Μολονότι σπούδασε από ειδωλολάτρες διδασκάλους τόσον τα εγκύκλια μαθήματα, όσον και την ιατρικήν επιστήμην, δεν απέβαλε τον μητρικόν θησαυρό της του Χριστού πίστεως.

Ως ιατρός είχε πλήρη συναίσθηση της ιερότητος και αποστολής του ιατρού ή προς τις ανάγκες του σώματος, χωρίς να αγνοεί την ύπαρξιν της ψυχής και τις ανάγκες της ψυχής του ανθρώπου. Θαυμαστό το αποτέλεσμα της διπλής διακονίας του.

Αγωνίστηκε τον αγώνα τον καλόν και ανεδείχθη ιατρός άριστος αλλά και γενναίος της πίστεως υπέρμαχος και ακούραστος της αγάπης εργάτης.

Σήμερα που εορτάζουμε την μνήμη Του, την μνήμη του Γέροντα Ερμολάου και της μητέρας του Αγίου Ευβούλης, να ευχηθούμε να γεμίσουν οι ψυχές μας, με τα διδάγματα που μας άφησαν με την άγια ζωή τους. Να γίνουν οι σημερινές μητέρες σαν την Ευβούλη, που έβαλε τα θεμέλια της πίστεως στην ψυχή του παιδιού της.

Να χτίζουν οι ιερείς μας, πάνω στα θεμέλια των μητέρων, που εργάστηκαν όπως η μητέρα του Παντελεήμονα και να είναι ζωντανή η συνεργασία σπιτιού και Εκκλησίας.

Ο Χριστός είναι ο μόνος που χαρίζει στον άνθρωπο αγάπη και ελπίδα. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ελπίδα. Ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν μας πρόδωσε ποτέ “.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων