30/08/2021 30/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων επί της εορτής της αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ναό του Αγίου επί της οδού Βρυούλων και ιερούργησε την Κυριακή στον Ναό του Αγίου επί της οδού Πασσαλίδη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Κατά την ομιλίαν του αναφερόμενος εις...
30 Αυγούστου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 10:30

Βρυούλων Παντελεήμων: Το “μετανοείτε” του Προδρόμου, τόσο επίκαιρο στις μέρες μας

Διαδώστε:
Βρυούλων Παντελεήμων: Το “μετανοείτε” του Προδρόμου, τόσο επίκαιρο στις μέρες μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων επί της εορτής της αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ναό του Αγίου επί της οδού Βρυούλων και ιερούργησε την Κυριακή στον Ναό του Αγίου επί της οδού Πασσαλίδη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Κατά την ομιλίαν του αναφερόμενος εις το πρόσωπο του Αγίου είπε :

Ο Άγιος Ιωάννης προσωπικότητα ασυνήθιστη, έζησε αποκλειστικά για να προετοιμάσει τον ερχομό του Θεανθρώπου στη γη μας και να φανερώσει το Θέλημα του Θεού. Μορφή ασκητική, ταπεινή και συνάμα δυναμική και κηρυκτική.

Χαρακτηριστικός ο καυστικός έλεγχος έναντι της εν γένει διαφθοράς, με στόχο πάντοτε τη μετάνοια του ανθρώπου, ως την μόνη προετοιμασία για την υποδοχή του Μεσσία του Σωτήρα και λυτρωτή των ανθρώπων.

Το “μετανοείτε” του Προδρόμου, τόσο επίκαιρο στις ημέρες μας, στην ηθική δυστυχώς κατάπτωση που ζούμε, ας μην ακουσθή ως “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” αδελφοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων