10/01/2023 10/01/2023 Το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερο χειροτονίας του Διακόνου Γιοχάν Park, τελέστηκε την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, κατά την θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ, υπό του Μητροπολίτη Κορέας και Εξάρχου Ιαπωνίας Αμβροσίου και με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων π. Αντωνίου Woo,...
10 Ιανουαρίου, 2023 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 12:06

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερο χειροτονίας του Διακόνου Γιοχάν Park, τελέστηκε την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, κατά την θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ, υπό του Μητροπολίτη Κορέας και Εξάρχου Ιαπωνίας Αμβροσίου και με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων π. Αντωνίου Woo, π. Ρωμανού Kavchak και π. Αντωνίου Lim και πλήθος πιστών.

Ομιλία χειροτονούμενου

… Ως διάκονος, είχα πάντα κατά νουν τα λόγια της Ευχής που λέει ο λειτουργός μέσα στον Ιερό Βήμα μυστικώς πριν από την Μεγάλη Είσοδο: «Το γαρ διακονείν σοι μέγα και φοβερόν και αυταίς τοις επουρανίαις δυνάμεσιν». Με βάσει αυτά που βίωσα κατά την υπηρεσία μου ως Διάκονος και την εμπειρία που απέκτησα, πάντα είχα την επιθυμία να διακονήσω την Εκκλησία με εμπιστοσύνη και φόβο Θεού. Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή που χειροτονούμαι ιερέας, με καταλαμβάνει μεγάλος φόβος και αναρωτιέμαι εάν θα μπορέσω να φροντίσω καλά το ποίμνιο της εκκλησίας ως Ποιμένας. Δειλιάζω, αλλά βρίσκομαι εδώ λόγω της άφατης και αμέτρητης αγάπης του Κυρίου και την πίστη ότι ο Κύριος, θα δείξει το έλεος Του και σε μένα και θα με βοηθήσει.

… Ως ιερέας, δεν θα βασίζομαι απλώς στις γνώσεις μου, ούτε θα μεγαλοποιήσω τα θρησκευτικά συναισθήματά μου με ασαφείς αξίες και έννοιες, ούτε θα διακονήσω αυτό το ιερό λειτούργημα σύμφωνα με το θέλημά μου και τις ικανότητές μου, αλλά θα προχωρήσω με υπακοή στην Εκκλησία με την χάρη και την ευλογία του Θεού και με την υπακοή στον Επίσκοπό μου.

Ο απόστολος Παύλος είπε στον μαθητή του Τιμόθεο: «Κράτα την πίστη και την αγαθή συνείδηση» (1 Τιμ. 1:19). Αναλογιζόμενος την συμβουλή του αποστόλου Παύλου θα προσπαθώ πάντα να εκτελώ πιστά τη διακονία προς τον Θεό και τους ανθρώπους με αγάπη και ταπείνωση ως δούλος του Θεού. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το επιτραχήλιο που φοράει στο λαιμό του ο ιερέας δεν είναι περιουσία και δικαίωμά του, αλλά δώρο του Θεού.

Κύριε, επίβλεψε σε μένα τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου, καθάρισε την καρδιά και την ψυχή μου από κάθε πονηρή σκέψη, και ενδυνάμωσέ με τη δύναμη του Πνεύματός σου, ενδεδυμένο την χάρη της Ιερωσύνης για να παρουσιαστώ μπροστά στο ιερό σου θυσιαστήριο, και αξίωσέ με να ιερουργώ το άγιο σώμα σου και το τίμιο Αίμα σου.

Θα θυμάμαι πάντα με μεγάλη ευγνωμοσύνη τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σωτήριο, που με ενέπνευσε να ακολουθήσω τον δρόμο της ιερωσύνης και με στήριξε πνευματικά και υλικά στην πορεία μου. Ευχαριστώ επίσης ειλικρινά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για την κατανόηση που έδειξε στα πολλά λάθη και τις ελλείψεις μου κατά την διακονία μου στην Εκκλησία τα τελευταία 9 χρόνια. Επίσης, ευχαριστώ και όλους τους Κορεάτες ιερείς για την αγάπη και την συμπαράστασή τους.

Πολλές ευχαριστίες ανήκουν στον πατέρα μου που με ενισχύει με τις προσευχές του από τον Παράδεισο, στη μητέρα μου και στα αδέρφια μου που τόσα χρόνια συμπαραστέκονται σιωπηλά μαζί μου σε δύσκολες στιγμές.

Ιδιαίτερα, είμαι πολύ ευγνώμων στην αγαπημένη μου σύζυγο, Άντζελα, και στην κόρη μας Ειρήνη, για την αγάπη, την προσευχή και την υπομονή τους, καθώς σε όλους που συμμετέχουν σήμερα στο μεγάλο αυτό γεγονός της ζωής μου.

Ευχαριστώ την Υπεραγία Θεοτόκο την Μητέρα μας, τον προστάτη μας Άγιο Νικόλαο και όλους τους Αγίους που πάντα με βοηθούσαν και έλαμπαν το φως της ελπίδας ακόμα και όταν βρισκόμουν σε δυσκολίες και κρίσεις.

Τέλος, ζητώ συγχώρεση από όλους όσους εν γνώσει ή εν αγνοία μου, έχω πληγώσει. Σας παρακαλώ συγχώρεσέ με και καθώς προχωρώ να αναλάβω αυτή τη μεγάλη και ιερή αποστολή ζητώ τις προσευχές σας για να πλησιάσω ταπεινά τον Θεό.

Ομιλία Μητροπολίτη Κορέας

…Σήμερα, προσφιλέστατε Διάκονε Γιοχάν, σε οδήγησαν προ των πυλών του ιερού Βήματος δύο αδελφοί σου εν Κυρίω ιερείς, για να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, γιατί η Ιερωσύνη είναι διπλή διακονία: Διακονία του Θεού και διακονία των ανθρώπων. Η διακονία σου πρέπει να είναι φιλόθεη και φιλάνθρωπη. Ό,τι κάνεις να το κάνεις από μεγάλη αγάπη για τον Θεό και για τα παιδιά του Θεού. Ως Ιερέας του Θεού πρέπει πάντοτε να συλλογίζεσαι τίνος λειτουργός είσαι και ποιον υπηρετείς. Και ταυτόχρονα να μη λησμονείς, ιδιαίτερα σε δύσκολες ώρες, ότι ο ίδιος ο Θεός από σήμερα σου αναθέτει την ιερώτατη διακονία της σωτηρίας των ανθρώπων, χάρη των οποίων Εκείνος θυσιάστηκε χύνοντας το Πανάγιο Αίμα Του.

Θα σε συνοδεύουν στην διπλή αυτή διακονία σου οι προσευχές όλων των κληρικών και των πιστών μελών της εν Κορέα Εκκλησίας μας, και ιδιαιτέρως της ευλαβούς μητέρας σου και των μελών της οικογενείας σου. Θα σε συνοδεύουν, επίσης, οι ευχές του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου Σωτηρίου, του πατέρα σου Συμεών και όλων των Ορθοδόξων συγγενών σου που βρίσκονται στον Ουρανό… Να είσαι πάντα ευλογημένος και να σε αξιώσει ο Θεός να τον διακονήσεις θεάρεστα μέχρι την τελευταία σου αναπνοή. Αμήν.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε κοινό γεύμα αγάπης κατά το οποίο όλοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν με ποικίλους τρόπους τα αισθήματα χαράς, αγάπης και σεβασμού προς τον νεοχειροτονηθέντα π. Γιοχάν. Κατά την διάρκεια του γεύματος μοιράστηκε και η βασιλόπιττα φτιαγμένη από ρύζι (τόκ). Το φλουρί κέρδισε η πρεσβυτέρα Θεοδότη Lee.

Ο νέος ιερέας π. Γιοχάν Park έχει σπουδάσει θεολογία στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, και είναι έγγαμος. Ως διάκονος υπηρέτησε με ζήλο επί εννέα χρόνια στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ. Ως ιερέας θα διακονήσει στην ενορία του Αγίου Διονυσίου στην πόλη Ουλσάν. Άξιος!

  

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων