22/09/2022 22/09/2022 Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στην πόλη της Αλάνυας, ιερούργησε χθες, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος και κληρικοί από τις ενορίες της Αλάνυας, της Σίδης και της Αττάλειας. Συμμετείχε πλήθος πιστών από τις τρεις ενορίες. Πρόκειται...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 8:16

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στην πόλη της Αλάνυας, ιερούργησε χθες, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ.

Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος και κληρικοί από τις ενορίες της Αλάνυας, της Σίδης και της Αττάλειας. Συμμετείχε πλήθος πιστών από τις τρεις ενορίες. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου Ποιμενάρχη στην Αλάνυα, από την ενθρόνισή του το προηγούμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Ιώβ χειροτόνησε τον διάκονο Σωτήριο Μουρένια εις πρεσβύτερο, προκειμένου να υπηρετήσει ως δεύτερος ιερέας στις αυξανόμενες ανάγκες της ενορίας της Αλάνυας.

Ο νέος ιερέας καταγόμενος από το Grodno της Λευκορωσίας έχει σπουδάσει στη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης και στην Ανωτέρα Θεολογική Σχολή «Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος» του Μίνσκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων