24/01/2021 24/01/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ προεξήρχε σήμερα της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του πατρός Ivan Birr, κληρικού του Βικαριάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Μετά του Σεβασμιωτάτου λειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος του Βικαριάτου Πρωτοπρεσβύτερος Alexis Struve, ο π. Jean Cattteloin, καθώς και διάκονοι της περιοχής...
24 Ιανουαρίου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2021 - 18:42

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ προεξήρχε σήμερα της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του πατρός Ivan Birr, κληρικού του Βικαριάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

Μετά του Σεβασμιωτάτου λειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος του Βικαριάτου Πρωτοπρεσβύτερος Alexis Struve, ο π. Jean Cattteloin, καθώς και διάκονοι της περιοχής των Παρισίων.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο λειτούργημα του ιερέως ο οποίος με την χειροτονία θέτει εαυτόν στην διακονία του λαού του Θεού μέσα σε πνεύμα ταπεινοφροσύνης και υπομονής, όπως το περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι η ζωή του νέου Πρεσβυτέρου πρέπει να αποτελεί αντανάκλαση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Αυτή η ίδια χάρις του Μυστηρίου βλέπουμε να θεραπεύει και τον τυφλό της σημερινής ευαγγελικής περικοπής λόγω της βαθειάς και ειλικρινούς πίστης του, υπογράμμισε στο τέλος ο Μητροπολίτης Γαλλίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων