08/01/2023 08/01/2023 Mε επισημότητα και ευλάβεια εορτάστηκε, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, η Γέννηση του Χριστού, στους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας – του Αγίου Αλυπίου στην Αττάλεια, του Απoστόλου Παύλου στη Σίδη και της Παναγίας της Πισσιδιώτισσας στην Αλάνυα. Τη φετινή χρονιά, ύστερα από τις μαζικές αφίξεις Ορθοδόξων στην περιοχή, των οποίων ο αριθμός υπερβαίνει τους 50.000...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 14:29

Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας

Mε επισημότητα και ευλάβεια εορτάστηκε, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, η Γέννηση του Χριστού, στους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας – του Αγίου Αλυπίου στην Αττάλεια, του Απoστόλου Παύλου στη Σίδη και της Παναγίας της Πισσιδιώτισσας στην Αλάνυα.

Τη φετινή χρονιά, ύστερα από τις μαζικές αφίξεις Ορθοδόξων στην περιοχή, των οποίων ο αριθμός υπερβαίνει τους 50.000 Ρώσους και 18.000 Ουκρανούς κατά τον Περιφερειάρχη της Αττάλειας, τελέστηκαν δύο θείες Λειτουργίες (μία μεσανυχτική και μία πρωινή) στους ναούς της Αττάλειας και της Αλάνυας, οι οποίοι ήταν κατάμεστοι από πιστούς.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, με τη συμμετοχή πενήντα περίπου πιστών, για πρώτη φορά τελέστηκε η θεία Λειτουργία σε ένα μικρό παρεκκλήσιο, που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο Konyaaltı (μία δυτική συνοικία της Αττάλειας), με στόχο να αναπτυχθεί μία δεύτερη ενορία στην πόλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων