13/12/2022 13/12/2022 Κατευθυντήριες γραμμές για έναν “αληθινό” εορτασμό των Χριστουγέννων έδωσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.  Το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίου Παϊσίου στο St. Andrä am Zicksee συμπαραστατούμενος από τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο, τον Εφημέριο της Ουκρανικής Ενορίας π. Νικόλαο και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 11:02

Χριστουγεννιάτικη Σύναξη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη Σύναξη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης

Κατευθυντήριες γραμμές για έναν “αληθινό” εορτασμό των Χριστουγέννων έδωσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. 

Το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίου Παϊσίου στο St. Andrä am Zicksee συμπαραστατούμενος από τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο, τον Εφημέριο της Ουκρανικής Ενορίας π. Νικόλαο και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Μάξιμο.

Συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Οικονόμος της Μονής π. Ιάκωβος. Πολυάριθμο εκκλησίασμα συμμετείχε στην ευχαριστιακή σύναξη κατά την οποία τελέσθηκε Αρτοκλασία και εξετέθησαν Ιερά λείψανα Αγίων για προσκύνηση.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο “αρχονταρίκι” της Μονής και παρακολούθησαν επίκαιρη εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Αρσενίου, με θέμα: «Η Γέννηση του Κυρίου και Σωτήρος Ιησού Χριστού και η κατανόησή της από την νεολαία».

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε τη ευκαιρία να αναλύσει τα καίρια σημεία του Μυστηρίου της Θείας Οικονομίας και να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για έναν “αληθινό” εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ακολούθησε γεύμα, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Τράπεζα της Μονής στο οποίο παρεκάθισαν όλοι οι παριστάμενοι επισκέπτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι πιστοί αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες του αναστασίμου Εσπερινού, του Αποδείπνου και των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πολλοί προσκυνητές παρεκάθισαν και στην βραδυνή τράπεζα. Όλοι έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκαν ο Θεός να ευλογεί το έργο της νέας μοναστικής αδελφότητος στην μοναδική αυτή Ορθόδοξο Ιερά Μονή στην Αυστρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων