29/11/2018 29/11/2018 Ολοκληρώνονται σήμερα, βάσει του προγράμματος, οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις του Οικουμενικού Θρόνου σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κυρίως σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου ενοποίησης. Στο Κίεβο, τελούν εν αναμονή...
29 Νοεμβρίου, 2018 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2018 - 9:51

Ολοκληρώνεται η Αγία και Ιερά Σύνοδος

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται η Αγία και Ιερά Σύνοδος

Ολοκληρώνονται σήμερα, βάσει του προγράμματος, οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις του Οικουμενικού Θρόνου σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κυρίως σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου ενοποίησης.

Στο Κίεβο, τελούν εν αναμονή της απόφασης και της ανακοίνωσης της σχετικής ημερομηνίας, κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί και ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας που θα παραλάβει από το Φανάρι τον Τόμο της αυτοκεφαλίας.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος μελετά επίσης και την προωθούμενη συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδας, ειδικότερα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις εξηγήσεις που παρείχε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων