07/12/2018 07/12/2018 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Πατριάρχης καλεί και προτρέπει τον Κιέβου Ονούφριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμετάσχει «εις την υπό σύγκλησιν ιδρυτικήν της ενιαίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Ουκρανίας Συνέλευσιν και τας εκλεκτορικάς διαδικασίας προς ανάδειξιν του Προκαθημένου αυτής, δυναμένης,...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 11:28

Οικ. Πατριάρχης: Η πρόσκληση προς τον κ. Ονούφριο

Διαδώστε:
Οικ. Πατριάρχης: Η πρόσκληση προς τον κ. Ονούφριο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Πατριάρχης καλεί και προτρέπει τον Κιέβου Ονούφριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμετάσχει «εις την υπό σύγκλησιν ιδρυτικήν της ενιαίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Ουκρανίας Συνέλευσιν και τας εκλεκτορικάς διαδικασίας προς ανάδειξιν του Προκαθημένου αυτής, δυναμένης, ασφαλώς, και της υμετέρας Ιερότητος υποβαλείν υποψηφιότητα προς τούτο».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει την βεβαιότητα ότι ο Κιέβου Ονούφριος θα ενστερνισθεί τις κανονικές αποφάσεις της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, θα ακολουθήσει τον δρόμο της ενότητος για το συμφέρον του Ουκρανικού λαού και θα στηρίξει την Αυτοκεφαλία.

 

 

Είναι προφανές ότι με την κίνησή Του αυτή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραβλέπει, φιλανθρώπως, την ακοινωνησία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έχει αποφασίσει η Εκκλησία της Ρωσίας και η υπ’ αυτήν Εκκλησία της Ουκρανίας, βάζει στην άκρη τις σκληρές εκφράσεις που έχει χρησιμοποιήσει και ο Κιέβου Ονούφριος για το Φανάρι και του απευθύνει έκκληση για συμμετοχή στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Μάλιστα ο Πατριάρχης θεωρεί πως ο Κιέβου Ονούφριος μπορεί “ασφαλώς” να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προκαθημένου!

Παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το Πατριαρχικό Γράμμα, που αποκτά πλέον ιστορικό χαρακτήρα, το οποίο δημοσίευσε στην σελίδα του στο fb o Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Βίσενκυ Αλέξανδρος, τον οποίον ο Πατριάρχης καλεί, επίσης, να συμμετάσχει στην Ενωτική Σύνοδο. Δημοσιεύουμε και την Πατριαρχική Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο, ο οποίος ανήκει στην υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανική Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων