25/11/2018 25/11/2018 Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι, συναντήθηκε με Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στη συνοδική αίθουσα της πατριαρχικής κατοικίας. Εκεί, ενώπιον των Ιεραρχών επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσο και από τον Πατριάρχη Ρουμανίας, κ. Δανιήλ, ο ισχυρός δεσμός της αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών,...
25 Νοεμβρίου, 2018 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2018 - 21:29

“Εντός ολίγου, η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία”

Διαδώστε:
“Εντός ολίγου, η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία”

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι, συναντήθηκε με Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στη συνοδική αίθουσα της πατριαρχικής κατοικίας. Εκεί, ενώπιον των Ιεραρχών επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσο και από τον Πατριάρχη Ρουμανίας, κ. Δανιήλ, ο ισχυρός δεσμός της αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο οποίος σφραγίστηκε κυρίως κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας στην Κρήτη, το 2016, αλλά και σε άλλες διορθόδοξες και διαχριστιανικές συναντήσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του δε δίστασε να αναφερθεί ξεκάθαρα και στο Ουκρανικό Ζήτημα, λέγοντας ότι εντός ολίγου η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία και θα περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των λοιπών αδελφών Εκκλησιών (θα είναι η νεωτέρα, όπως είπε) κάτι για το οποίο είχε ευθύνη να πράξει – βάσει των ιερών Κανόνων – η Μητέρα Εκκλησία, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και πολλά χρόνια σχίσματος στην χώρα αυτή, που έπρεπε να θεραπευτεί, προς όφελος πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Δήλωσε, μάλιστα, βέβαιος ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία “θα εμπλακεί στη διατήρηση της ενότητας της εκκλησίας και της δικαιοσύνης”.

 

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο μεταξύ, με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα βρίσκεται ο Οικουμενικός Θρόνος, δεδομένου, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που αναδημοσιεύονται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αρμόδια αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επισκεφθεί συντόμως την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους και να ενημερωθεί για τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, στις 27 Νοεμβρίου 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί Ιερά Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί, θα κριθεί και η περαιτέρω στάση του Οικουμενικού Θρόνου.

Να σημειωθεί, ότι, μέχρι τώρα, δεν έχει διευκρινιστεί, αν η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων