03/11/2018 05/11/2018 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε ότι υπέγραψε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου. Στο Twitter ανέφερε ο Ποροσένκο χαρακτηριστικά «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα. Έχουμε υπογράψει με τον Σεβασμιώτατο συμφωνία συνεργασίας και...
03 Νοεμβρίου, 2018 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2018 - 9:12

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε ότι υπέγραψε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου.

Στο Twitter ανέφερε ο Ποροσένκο χαρακτηριστικά «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα. Έχουμε υπογράψει με τον Σεβασμιώτατο συμφωνία συνεργασίας και σύμπραξης μεταξύ της Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου» .

Τον Οκτώβριο η Σύνοδος του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε στη χορήγηση ανεξαρτησίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, που είναι διαχωρισμένη σε τρεις κύριες εκκλησίες, την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας, τη μη κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου (UOC-KP), που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την αυτοαποκαλούμενη Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την απόφαση της Συνόδου έχει καλωσορίσει ο Ποροσένκο που αναζητά την εγκαθίδρυση μίας ανεξάρτητης εκκλησίας στη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων