18/09/2018 18/09/2018 Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ουκρανίας, στην διαδικασία αυτοκεφαλίας “που έχει ήδη αποφασιστεί” εξέφρασε ο Έξαρχος του Φαναρίου στο Κίεβο, Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου, κ. Δανιήλ κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο κ. Ποροσένκο συναντήθηκε με τους δύο Έξαρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπο Παμφύλου κ. Δανιήλ και Επίσκοπο...
18 Σεπτεμβρίου, 2018 - 7:47

Με τους Έξαρχους του Φαναρίου συναντήθηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος

Διαδώστε:
Με τους Έξαρχους του Φαναρίου συναντήθηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ουκρανίας, στην διαδικασία αυτοκεφαλίας “που έχει ήδη αποφασιστεί” εξέφρασε ο Έξαρχος του Φαναρίου στο Κίεβο, Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου, κ. Δανιήλ κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο κ. Ποροσένκο συναντήθηκε με τους δύο Έξαρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπο Παμφύλου κ. Δανιήλ και Επίσκοπο Έντμοντον κ. Ιλαρίωνα στις 17 Σεπτεμβρίου
“Αυτή τη φορά φτάσαμε στην Ουκρανία για μια εξαιρετική αποστολή, εκπροσωπούμε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ταυτόχρονα την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο τετελεσμένο γεγονός, που αφορά την διαδικασία εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Είμαστε στην τελική ευθεία…” – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου.


Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρόεδρος, καλωσορίζοντας του Εξάρχους τόνισε ότι “είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για όλους τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας η σημερινή επίσκεψή σας. Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορώ να μιλάω μαζί σας στα Ουκρανικά. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι η Ουκρανία έχει μεγάλο ρόλο στην καρδιά σας.”
“Είμαι ευγνώμων στην Παναγία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το θάρρος και την σοφία που επέδειξε. Οι Ουκρανοί προσεύχονται εδώ και δεκάδες χρόνια για να έχουμε Αυτοκέφαλη Εκκλησία. Επίσης ο ουκρανικός λαός έστειλε αιτήματα προς την Μητέρα Εκκλησία και ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές τους” ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Ποροσένκο.

Ο κ. Δανιήλ επίσης συμπλήρωσε ότι σκοπός των δύο Εξαρχων δεν είναι να διχάσουν: “Επιτρέψτε μου να διαφωνίσω με τις εκτιμήσεις κάποιων ΜΜΕ: δεν ήρθαμε εδώ για να διχάσουμε την Ουκρανική Ορθοδοξία, αλλά για να κάνουμε περισσότερα βήματα προς την πολυπόθητη ενότητα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας”
Και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου, καθώς και για διάλογο με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
“Δεν έχουμε λόγους να μην συναντηθούμε με εκπροσώπους διαφορετικών θρησκευτικών οργανώσεων, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να συνεργαστούμε εποικοδομητικά μαζί τους”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων