22/10/2018 22/10/2018 Το Φανάρι διατηρεί την κοινωνία του με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, παρά την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε η Εξαρχία των ρωσικών ενοριών της Δυτικής Ευρώπης. “Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, σας ενημερώνουμε ότι οι επίσκοποι και οι Έξαρχοί μας που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 8:38

Το Φανάρι διατηρεί την κοινωνία με την Μόσχα

Διαδώστε:
Το Φανάρι διατηρεί την κοινωνία με την Μόσχα

Το Φανάρι διατηρεί την κοινωνία του με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, παρά την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε η Εξαρχία των ρωσικών ενοριών της Δυτικής Ευρώπης.

“Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, σας ενημερώνουμε ότι οι επίσκοποι και οι Έξαρχοί μας που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου διατηρούν την πλήρη κοινωνία με ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει διακόψει την κοινωνία με το Πατριαρχείο της Μόσχας και συνεχίζει να προσεύχεται για αυτό” αναφέρει η ανακοίνωση της Εξαρχίας.

“Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να συμμετάσχουν πλήρως στη λειτουργική ζωή και τα εκκλησιαστικά μυστήρια στις ενορίες μας”, ανέφερε το έγγραφο. Η Εξαρχία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης κάλεσε όλους τους ιερείς, τους διακόνους, τους μοναχούς και τους λαϊκούς του Ρωσικού Εξαρχίου στη Δυτική Ευρώπη να προσευχηθούν για την ενότητα της Εκκλησίας.

Η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης είναι εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ακολουθεί την Ρωσική Ορθόδοξη παράδοση, με έδρα το Παρίσι, ενώ διαθέτει ενορίες σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο κυρίως την Γαλλία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων