01/07/2022 01/07/2022 Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ – EPP), αποτελούμενη από τους Εξοχ. Ευρωβουλευτές κ.κ. Jan Olbrycht, György Hölvényi, Othmar Karas, Antonio Tajani, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Ivan Štefanec, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, το Φανάρι, και έγινε θερμά δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου,...
01 Ιουλίου, 2022 - 9:36

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Φανάρι

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Φανάρι

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ – EPP), αποτελούμενη από τους Εξοχ. Ευρωβουλευτές κ.κ. Jan Olbrycht, György Hölvényi, Othmar Karas, Antonio Tajani, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Ivan Štefanec, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, το Φανάρι, και έγινε θερμά δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, που συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας του ΕΛΚ για τον Διαθρησκειακό και Διαπολιτισμικό Διάλογο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Παναγιώτατο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις τραγικές συνέπειές του. Ο Πατριάρχης υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Ευρώπης, και απηύθυνε έκκληση για την άμεση κατάπαυση του πυρός και για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσιμης καταστάσεως με ειλικρινή διάλογο, ο οποίος αποτελεί το μόνο μέσο επίλυσης κάθε προβλήματος και αντιμετώπισης κάθε διαφοράς.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος για περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι υπεύθυνος της συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Παναγιωτάτου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τους Εξοχ. Ευρωβουλευτές να παρακαθήσουν στην Πατριαρχική τράπεζα, ενώ, νωρίτερα, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου τους ξενάγησε ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων