02/01/2019 02/01/2019 Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, τονίζει την ανάγκη: “να επικρατήσει το θέλημα του Θεού στην ανθρωπότητα και την Οικουμένη”. Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα: “Με την είσοδό μας εις το Σωτήριον Έτος 2019 απευθύνω προς όλους και ιδιαίτερα το Ποίμνιο της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως...
02 Ιανουαρίου, 2019 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2019 - 20:51

“Να επικρατήσει το θέλημα του Θεού στην Οικουμένη”

Διαδώστε:
“Να επικρατήσει το θέλημα του Θεού στην Οικουμένη”

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, τονίζει την ανάγκη: “να επικρατήσει το θέλημα του Θεού στην ανθρωπότητα και την Οικουμένη”.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα:

“Με την είσοδό μας εις το Σωτήριον Έτος 2019 απευθύνω προς όλους και ιδιαίτερα το Ποίμνιο της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως θερμόν και εγκάρδιον χαιρετισμόν αγάπης και τιμής και θερμές ευχές από του εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας Γεννηθέντος Σωτήρος ημών Χριστού. Πρώτα να ευχαριστήσουμε τον εν Τριάδι Δεδοξασμένον Θεόν διά τις ευεργεσίες Του και το μέγα και πλούσιον Αυτού έλεος δι’ ημάς και διά την ημετέραν σωτηρίαν και θυσιαστικήν Αυτού αγάπη για τα Δημιουργήματά Του. Ευχαριστίες εκφράζομεν καθηκόντως προς τους συναθρώπους μας, τους Γονείς, τους Ευεργέτες και τους Διδασκάλους μας, τους Άρχοντας της Εκκλησίας της Χώρας εις την οποία διαβιούμε με ελευθερία και με δημοκρατία και ασφάλεια και σεβασμό προς το πιστεύω του κάθε πολίτη της.

Να προσευχηθούμε για τους Άρχοντες της Ανθρωπότητος οι οποίοι φροντίζουν για την ευημερία των λαών και για την ειρήνη του Σύμπαντος κόσμου και για την ευστάθεια των Αγίων του Θεού Εκκλησιών και του θρησκεύματος των υπηκόων τους. Οι ανά την Οικουμένην Άρχοντες, ιδιαίτερα των Μεγάλων Χωρών εργάζονται διά την συμφιλίωση των εμπολέμων, για την ειρήνευση των Λαών, την πρόοδο της Κοινωνίας και την επικράτηση του θελήματος του Θεού εις τους ανθρώπους και την Οικουμένη. Να προσευχηθούμε από καρδίας με την έναρξη του Νέου Έτους για τους Κληρικούς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικόν ημών Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και τους κατά τόπους Άρχοντας και Προϊσταμένους των Αγίων του Θεού Εκκλησιών. Να προσευχηθούμε για τους Ιεράρχες, τους Ιερείς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τους κοπιώντας και καρποφορούντας υπέρ της Εκκλησίας και του σωτηριώδους έργου αυτής.

Συ Κύριε, είσαι ο Αρχηγός του χρόνου και τούτου του Νέου Χρόνου που αξιωθήκαμε να δούμε το φως και την χαρά. Σύ, Κύριε αξίωσε τον κόσμον που έπλασες και ημάς όπως εν ειρήνη και ομονοία διέλθωμεν τον νέον ενιαυτόν της χρηστότητός Σου. Επισκίασον με την χάρη και το έλεός Σου την ζωή και τα έργα μας και χειραγώγησέ μας προς το δρόμο του Ευαγγελίου Σου, όπως εν αγάπη και ταπεινώσει συζήσουμε μετά των οικείων ημών και ομοπίστων, αδελφών ημών και ίνα όλοι εν ενί στόματι και μιά καρδία υμνολογούμεν το Πανάγιον όνομά Σου, του Πατρός και του Υιού και του Παναγίου Πνεύματος νυν και αεί και εις τους αιώνας, πρεσβείαις της Παναχράντου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου, του οποίου εορτάζουμε την μακαρίαν μνήμη, και πάντων των απ’ αιώνος ευαρεστησάντων το Πανάγιον και Προσκυνητόν όνομά Σου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ευχόμενος εις όλους υμάς υγεία και την ειρήνη του Θεού την πάντα νουν υπερέχουσαν εις την οικογένεια και την ζωή σας και διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής. Χρόνια πολλά, καλά και από του Γεννηθέντος εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ευλογημένα και ειρηνικά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων