17/10/2018 17/10/2018 Ο Σύνδεσμος Αγγλικανών και Ανατολικών Εκκλησιών (Anglican and Eastern Churches Association) οργάνωσε τη Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018, στο κτήριο Faith House του κεντρικού Λονδίνου, τιμητική Δεξίωση για Ορθόδοξους Κληρικούς, με κεντρικό σύνθημα: «Το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι των Διαχριστιανικών Σχέσεων συνεχίζεται…»! Στην εν λόγω εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Κοινωνίας, των Ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησίων (εκτός της...
17 Οκτωβρίου, 2018 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2018 - 14:00

Τιμητική δεξίωση για Ορθοδόξους Κληρικούς στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Τιμητική δεξίωση για Ορθοδόξους Κληρικούς στο Λονδίνο

Ο Σύνδεσμος Αγγλικανών και Ανατολικών Εκκλησιών (Anglican and Eastern Churches Association) οργάνωσε τη Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018, στο κτήριο Faith House του κεντρικού Λονδίνου, τιμητική Δεξίωση για Ορθόδοξους Κληρικούς, με κεντρικό σύνθημα: «Το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι των Διαχριστιανικών Σχέσεων συνεχίζεται…»!

Στην εν λόγω εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Κοινωνίας, των Ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησίων (εκτός της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίοι ειδοποίησαν πως λόγω του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος δεν επιθυμούσαν να παρευρεθούν), καθώς επίσης και Προχαλκηδόνιοι (Κόπτες, Αιθίοπες, Αρμένιοι, Ινδοί και Σύριοι).
Παρόντες στη Δεξίωση, μεταξύ των άλλων ήταν ο φιλορθόδοξος Αγγλικανός Επίσκοπος του Southwark (Νοτίου Λονδίνου) κ. Χριστοφόρος και ο Κόπτης Αρχιεπίσκοπος του Λονδίνου κ. Άγγελος.
Αυτή είναι μια ανεπίσημη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο σε ετήσια βάση, που σκοπό έχει την αλληλογνωριμία, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και διανθρώπινης αδελφικής επικοινωνίας. Στη διάρκεια της Δεξίωσης δεν τελείται καμία Ιερή Ακολουθία, ούτε εκκλησιαστική τελετή, ή προσευχή.

Ο Διαχριστιανικός Σύνδεσμος Anglican and Eastern Churches Association, που οργάνωσε την Δεξίωση αυτή, είναι ο παλαιότερος διαχριστιανικός οργανισμός στην Αγγλία, έχοντας ιδρυθεί το 1864.
Πρόεδρός του είναι ο Αγγλικανός Ιερέας και διακεκριμένος Θεολόγος Δρ. William Taylor. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Δρ. Δημήτριος Σαλαπάτας, ως αντιπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, 59 χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας στην Αγγλία, καθώς επίσης και 30 χρόνια στο τιμόνι της Βιβλικής Αρχιεπισκοπής των Θυατείρων. Οι ομιλητές και γενικότερα οι παρευρεθέντες απηύθυναν θερμές ευχές προς τον Σεβασμιώτατο, για μακροημέρευση, καλή υγεία και κάθε ευλογία στη ζωή και στα πολύτιμα ποιμαντορικά του έργα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων