Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
02 Μαρτίου, 2023

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Λονδίνο

Διαδώστε:

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Haringey στο Λονδίνο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κολωνείας κ. Αθανάσιο, τον Θεοφ. Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Νήφωνα Τσιμαλή καθώς και συμπροσευχομένων Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την απόλυση του εσπερινού, σύσσωμος Κλήρος και Πιστοί έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και αντήλλαξαν τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή και να αξιώσει ο Κύριος όλους να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τύμπας, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, πραγματοποίησε ομιλία για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με θέμα τη σημασία της συγχωρήσεως στη πνευματική ζωή.

Διαδώστε: