27/08/2021 27/08/2021 Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, φέτος, θα κλείσει 36 χρόνια παρουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της βελτίωσης των συνθηκών λόγω κορονωϊού, θα διαθέσει περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αναδιοργανώσει και να συντονίσει το έργο της. Πρωταρχικός σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να πραγματοποιηθούν προς όφελος των μαθητών και προς...
27 Αυγούστου, 2021 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 18:16

Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Ξεκινά η λειτουργία της Βυζαντινής Σχολής τον Σεπτέμβριο

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Ξεκινά η λειτουργία της Βυζαντινής Σχολής τον Σεπτέμβριο

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, φέτος, θα κλείσει 36 χρόνια παρουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της βελτίωσης των συνθηκών λόγω κορονωϊού, θα διαθέσει περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αναδιοργανώσει και να συντονίσει το έργο της. Πρωταρχικός σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να πραγματοποιηθούν προς όφελος των μαθητών και προς ενίσχυση του πνευματικού έργου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Στη Διεύθυνση της Σχολής θα είναι και πάλι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας.

Οι εγγραφές της σχολής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ οι χώροι των εγκαταστάσεων, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος βρίσκονται στα κτίρια του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Παναγίας, της Κοινότητας του Αποστόλου Βαρνάβα, στο Wood Green.

Στη Σχολή διδάσκονται Βυζαντινή Μουσική (Πράξη και Θεωρία), Πρακτικά Μαθήματα Ψαλτικής, Ευρωπαϊκή Μουσική, Λειτουργική και Τυπικό της Εκκλησίας, Βυζαντινή και Δημοτική Χορωδία.

Τα μαθήματα θα διδάσκονται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα παραρτήματα της σχολής, τα μαθήματα θα διδάσκονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7:00μ.μ., στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Wood Green.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων