01/05/2020 02/05/2020 Δοξολογώντας τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό και καρδιακά υπόχρεοι προς τους φιλόθεους συμπολίτες μας, αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, που αφειδώλευτα ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής προς συνδρομή των φιλανθρωπικών της δράσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως για τους μέχρι στιγμής...
01 Μαΐου, 2020 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2020 - 16:29

COVID-19 – “Ευχαριστούμε τους Καλούς Σαμαρείτες της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής”

Διαδώστε:
COVID-19 – “Ευχαριστούμε τους Καλούς Σαμαρείτες της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής”

Δοξολογώντας τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό και καρδιακά υπόχρεοι προς τους φιλόθεους συμπολίτες μας, αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, που αφειδώλευτα ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής προς συνδρομή των φιλανθρωπικών της δράσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως για τους μέχρι στιγμής καρπούς αυτής της φιλανθρωπικής προσπάθειας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή διένειμε εκατοντάδες πακέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας. Επιπροσθέτως, παραδόθηκαν σε δοκιμαζόμενες οικογένειες ειδικά πακέτα με φρούτα, λαχανικά, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και πολυάριθμα πακέτα με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, είδη υγιεινής και βρεφικές πάνες. Παράλληλα, χορηγήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις σε φοιτητικούς συλλόγους και στο μεγαλύτερο κοινοτικό σχολείο της παροικίας μας. Αποδέκτες της εγκάρδιας αγάπης των συνανθρώπων τους, έγιναν και οικογένειες σε οικονομική δυσχέρεια, ώστε να ανταπεξέλθουν σε πληρωμές οικιακών λογαριασμών, έκτακτα έξοδα και σε κάποιες περιπτώσεις και έξοδα κηδειών.

“Σε αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας βρίσκουν παρηγοριά και επιστηριγμό στην Εκκλησία, καθώς βιώνουν την τραγική απώλεια συγγενών, φίλων και γειτόνων, αλλά και διέρχονται οικονομική στενωπό. Η έμπρακτη εκδήλωση της χριστιανικής αγάπης και φιλανθρωπίας, όπως αυτή συγκεφαλαιώνεται στην ελάφρυνση του φορτίου που ο πλησίον μας επωμίζεται, αποτελεί όντως την πλέον αναγκαία θεραπευτική αγωγή προς ίαση των πληγών σώματος και ψυχής” συνεχίζει η ανακοίνωση Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

“Είμαστε υπερήφανοι εν Κυρίω για την άμεση προσφορά και την αλληλεγγύη που επέδειξε ο φιλόθεος κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής, χωρίς δισταγμό ανταποκρινόμενος στο ευαγγελικό κάλεσμα “θησαυρίζοντες θησαυρούς ἐν ουρανῷ, ὅπου οὔτε σής οὔτε βρῶσις άφανίζει, καί ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδέ κλέπτουσι…”, τροφός και αρωγός “τῶν ἀδελφῶν τῶν ἐλαχίστων”, με άλλα λόγια όλων εκείνων που διέρχονται συνθήκες ανυπόφορες και καταστάσεις πρωτόφαντες.

“Καταληκτικώς, ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας, για μια ακόμη φορά τους Καλούς Σαμαρείτες της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με περισσή γενναιοδωρία σε αυτήν την πρόσκληση φιλανθρωπίας. Αποδίδουμε δε και τον προσήκοντα έπαινο σε όλους εκείνους οι οποίοι μέσω της προσευχής και του ελέους συνεχίζουν να αποτελούν φρυκτωρίες χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης εντός ενός κόσμου καθημαγμένου.

“Συνιστά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα να αντικρίζουμε τις ενορίες μας να κινητοποιούνται και να συσσωματώνονται φιλανθρώπως και προσευχητικώς σε ομάδες δράσης προς συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης. Δοξολογούμε τον Τριαδικό Θεό που μας έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τους εμπερίστατους αδελφούς μας, όπως εντέλλεται ο Κύριός μας. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, αλλά με πίστη, προσευχή και θυσιαστική αγάπη για τον πλησίον, θα ξεπεράσουμε την τεράστια αυτή πρόκληση των καιρών μας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων