20/01/2023 20/01/2023 Στις 19 Ιανουαρίου 2023, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και μετά από ευγενική πρόσκληση του κ. William Morris, Προέδρου της Newman Society του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, έδωσε διάλεξη για τη Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μετά την ομιλία, διαρκείας περίπου...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 12:28

Διάλεξη για τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Διαδώστε:
Διάλεξη για τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και μετά από ευγενική πρόσκληση του κ. William Morris, Προέδρου της Newman Society του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, έδωσε διάλεξη για τη Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μετά την ομιλία, διαρκείας περίπου μιας ώρας, ακολούθησε σχετικός διάλογος.

Ως σύμβολο χριστιανικής ενότητας ο π. Νήφων προσέφερε στον Πρόεδρο της Newman Society μουσειακό αντίγραφο μιας ιταλοβυζαντινής εικόνας της Σταύρωσης του Χριστού, η οποία φέρει επιγραφή που αναφέρει το γεγονός. Τα μέλη της Newman Society ευχαρίστησαν θερμά τον Πρωτοσύγκελλο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν σύντομα τον ιστορικό Καθεδρικό Ι. Ναό της του Θεού Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων