10/07/2024 10/07/2024 Με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Κυπριακή Αδελφότητα Ηνωμενου Βασιλειου διοργάνωσε μια συγκινητική επετειακή εκδήλωση την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Millfield Theatre στο Enfield. Τα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής εκπροσωπήθηκαν επάξια από το σχολείο του Αγίου Γεωργίου στο Kingston, την διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Αντωνίου και την συντονίστρια...
10 Ιουλίου, 2024 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2024 - 10:02

Επετειακή Εκδήλωση για τα 50 xρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Επετειακή Εκδήλωση για τα 50 xρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Κυπριακή Αδελφότητα Ηνωμενου Βασιλειου διοργάνωσε μια συγκινητική επετειακή εκδήλωση την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Millfield Theatre στο Enfield.

Τα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής εκπροσωπήθηκαν επάξια από το σχολείο του Αγίου Γεωργίου στο Kingston, την διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Αντωνίου και την συντονίστρια των σχολειων κ. Ισμήνη Χατζηγιάννη. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν μια υπέροχη διασκευή του ύμνου “Αγνή Παρθένε” σε συνδυασμό με το τραγούδι “Καρτερούμε μέρα νύχτα”, προσφέροντας ελπίδα στους παρευρισκόμενους. Η ερμηνεία τους ήταν εξαιρετική και απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε επίσης ο θεατρικός μονόλογος συνοδεία μουσικής που παρουσίασε η ηθοποιός και εκπαιδευτικός Έλενα Χατζηαυξεντή, βασισμένος στο “Γράμμα προς τη μητέρα” του ποιητή Κώστα Μόντη. Ο μονόλογος αυτός ανέδειξε τις προσωπικές και εθνικές τραγωδίες που έφερε η εισβολή, προκαλώντας έντονη συναισθηματική φόρτιση στους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Κυριακός Κούρος εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα του γεγονότος.

“Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του Αγίου Γεωργίου Kingston για την εξαιρετική τους παρουσίαση”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων