26/05/2022 26/05/2022 Το Ελληνικό Σχολείο “Απόστολος Βαρνάβας” στο Wood Green επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου μαζί με συνεργάτες του. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος ο οποίος έθεσε φλέγοντα ζητήματα των σχολείων και γενικά της ελληνικής Παροικιακής εκπαίδευσης στην Ομογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στις τάξεις...
26 Μαΐου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 9:05

Φλέγοντα ζητήματα έθεσε στον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως

Διαδώστε:
Φλέγοντα ζητήματα έθεσε στον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως

Το Ελληνικό Σχολείο “Απόστολος Βαρνάβας” στο Wood Green επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου μαζί με συνεργάτες του.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος ο οποίος έθεσε φλέγοντα ζητήματα των σχολείων και γενικά της ελληνικής Παροικιακής εκπαίδευσης στην Ομογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στις τάξεις και συνομιλία με εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Την περασμένη Τρίτη σχεδόν 60 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού για να παρακολουθήσουν την 3η Μάθηση και Διαβίωση της Σειράς Διαλέξεων Ορθόδοξης Θεολογίας και Πολιτισμού. Η βραδιά ξεκίνησε με τον εορτασμό του Εσπερινού και ακολούθησε ενδελεχής παρουσίαση στα Ιερά Λειτουργικά Σκεύη της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα οποία εκτέθηκαν προσεκτικά στη σόλα του παρεκκλήσι. Μετά τη διάλεξη, ακολούθησαν πλούσια αναψυκτικά και συντροφικότητα. Η βραδιά έκλεισε με τον εορτασμό της Μικρής Υπηρεσίας Παραγγελίας.

Αυτή η νέα υβριδική πρωτοβουλία (δια ζώσης και μέσω Zoom) αποτελεί συνέχεια της σειράς Διαλέξεων Ορθόδοξης Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού που καθιερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα με επικεφαλής τον Παρ Νεφών Τσιμαλή.

Οι διαλέξεις αυτές παρέμειναν συνεχείς από τον Μάρτιο του 2020, που ήταν η έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Η επόμενη διάλεξη θα είναι την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων